Mladinske olimpijske igre Buenos Aires 2018

Kliknite tukaj in spremljajte 47-člansko reprezentanco #TeamSlovenia za mladinske olimpijske igre Buenos Aires (Argentina). Na voljo so nastopi, rezultati, slike, videi, novice in še mnogo drugih zanimivosti.

ZOFEM Sarajevo 2019

Olimpijski festival evropske mladine (OFEM) je projekt, ki se izvaja pod okriljem Evropskih olimpijskih komitejev (EOC) in se ga udeležujejo nacionalni olimpijski komiteji, ki so včlanjeni v EOC.

Gre za 50 držav evropskega kontinenta, ki se vsaki dve leti srečujejo na poletnem (sodeluje približno 2.500 udeležencev) in zimskem festivalu (sodeluje približno 1.300 udeležencev). Festival predstavlja največji športni dogodek za mlade športnike, stare med 15. in 18. letom, ki si nabirajo izkušnje za nadaljnja tekmovanja in se hkrati prvič srečajo z olimpizmom ter se povezujejo v okviru fair-playa in novih prijateljstev.
Olimpijski festival evropske mladine ima otvoritveno in zaključno slovesnost, kjer se mladi športniki posamezne države predstavijo s svojo zastavo. Med igrami gori olimpijski ogenj in tako športniki kot tudi sodniki izrečejo vsak svojo zaprisego. V čast najboljšim v posameznih disciplinah organizator ob podelitvi priznanj zaigra himno zmagovalca in dvigne nacionalne zastave najboljših treh tekmovalcev.

Kraj: Sarajevo, Bosna in Hercegovina                                                                                                                                                                
Čas: 9. - 16. februar 2019
Udeležba:
Število športov:
7
(alpsko smučanje, biatlon, hokej, umetnostno drsanje, deskanje na snegu, smučarski teki, hitrostno drsanje)
Uradna spletna stran iger: eyof.org/2019-winter-sarajevo/
Facebook: EYOF2019
Instagram: eyof2019

Informacije:

  • 09.02.2019
  • 20.00
  • Sarajevo, Bosna in Hercegovina

Organizator:

Več o dogodku:

Lokacija:

Prihajajoči dogodki

EI Minsk 2019

EI Minsk 2019

POFEM Baku 2019

POFEM Baku 2019

POI Tokio 2020

POI Tokio 2020

Glavni sponzorji

Veliki sponzorji

Sponzorji