Oglejte si stran ZOI Pjongčang 2018

Kliknite tukaj in spremljajte 71 člansko olimpijsko reprezentanco Slovenije v Pjongčangu na spletnih straneh Olimpijskega komiteja Slovenije. Na voljo so nastopi, rezultati, slike, videi, novice in še mnogo drugih zanimivosti.

SI Tarragona 2018

Sredozemske igre so regionalno več športno tekmovanje v olimpijskih in neolimpijskih športnih panogah, ki so ob prisotnosti visoko športno razvitih držav za slovenski šport zelo zanimive.
Na sredozemskih igrah, ki so organizirane pod okriljem Mednarodnega komiteja za sredozemske igre, sodelujejo države Evrope (Albanija, Andora, Bosna in Hercegovina, Ciper, Hrvaška, Slovenija, Španija, Francija, Grčija, Italija, Makedonija, Malta, Monako, San Marino, Srbija, Črna gora, Turčija), Afrike (Alžirija, Egipt, Libija, Maroko, Tunizija) in Azije (Libanon, Sirija).

ZGODOVINA
Leta 1948 je turški doktor političnih ved, Mohamed Taher Pasha, v Londonu dal pobudo za organizacijo sredozemskih iger. Želel je, da bi bile igre simbol miru med različnimi kulturami sredozemskega okolja.
Med olimpijskimi igrami v Londonu 1948 so nacionalni olimpijski komiteji držav Sredozemlja pozdravili idejo Taher Pashe in prve sredozemske igre so bile tako organizirane v egipčanski Aleksandriji že leta 1951. Igre so vsake štiri leta; do leta 1991 so potekale leto pred olimpijskimi igrami, od takrat pa leto po njih, tako da so bile naslednje že leta 1993.
Simbol sredozemskih iger so trije krogi, ki simbolično predstavljajo Azijo, Afriko in Evropo, tri celine oziroma 24 njihovih držav, ki sodelujejo na teh igrah. Spodnji valoviti del simbolizira Sredozemsko morje.

Kraj: Tarragona, Španija                                                                                        
Čas: 22.junij - 1. julij 2018
Udeležba: 4.000 športnikov iz 26 držav
Število športov: 31
(atletika, lokostrelstvo, športna in ritmična gimnastika, badminton, košarka 3x3, odbojka na mivki, balinanje, boks, kajak, cestno kolesarstvo, konjeništvo, sabljanje, nogomet, golf, rokomet, judo, karate, veslanje, jadranje, strelstvo, plavanje, namizni tenis, taekwondo, tenis, triatlon, odbojka, vaterpolo, vodno smučanje, dvigovanje uteži in rokoborba)
Uradna spletna stran iger: http://www.tarragona2017.cat/en/
Uraden Twitter profil: @Tarragona2017
Uraden Facebook profil: Tarragona 2017


Slovenska reprezentanca na Sredozemskih igrah v Turčiji leta 2013

Informacije:

  • 22.06.2018
  • 20.00
  • Tarragona, Španija

Organizator:

Več o dogodku:

Lokacija:

Glavni sponzorji

Veliki sponzorji

Sponzorji