Oglejte si stran ZOI Pjongčang 2018

Kliknite tukaj in spremljajte 71 člansko olimpijsko reprezentanco Slovenije v Pjongčangu na spletnih straneh Olimpijskega komiteja Slovenije. Na voljo so nastopi, rezultati, slike, videi, novice in še mnogo drugih zanimivosti.

Finale Moja olimpijska norma

Finale Moja olimpijska norma
Projekt Moja olimpijska norma 2017 se je s finalno preizkušnjo zaključil na Kodeljevem v Ljubljani!
Vsi tekači/-ce, udeleženci 6 dogodkov po Sloveniji, so se meseca aprila podali na svojo olimpijsko pot, ki se je zaključila z včerajšnjim sklepnim dogodkom na Kodeljevem v Ljubljani!

Tekači/-ce so svojo olimpijsko normo lovili v treh skupinah, vsi, ki so jo dosegli ali presegli pa so se potegovali za glavno nagrado - ogled zimskih olimpijskih iger. Poleg lepega vremena sta udeležence spodbujala in zabavala maskoti Foksi ter Papi (SKB), ki sta se skupaj z udeleženci ogrevala in tudi malce potekla. Sponzorji OKS, ki so se pridružili letošnjkemu projektu so podelili lepe nagrade, SKB, Alpsko mleko in Coca-Cola pa so skrbeli tudi, da nihče ni bil lačen ali žejen.

Finalni dogodek so dodatno popestrili naši olimpijci, ki so v čast olimpijskega dne, ki ga obeležujemo 23. junija, skupaj z otroki pripravili pravi olimpijski protokol - olimpijsko baklo je nosil olimpijec, Franc Škerl. Olimpijcem sta se pridružila tudi mlada atletinja Maruša Mišmaš, njen glavni cilj so poletne olimpijske igre v Tokiu leta 2020 ter hokejska legenda, zastavonoša, olimpijec in kapetan slovenske hokejske reprezentance, Tomaž Razingar. Udeleženci so se lahko tako z Marušo kot s Tomažem pomerili v olimpijskem izzivu; zmagovalci so prejeli lepe nagrade.

Seveda pa so vsi nestrpno čakali podelitev glavne nagrade, ogled zimskih olimpijskih iger v Pjongčangu, ki jo v roke mlademu študentu Damjanu, izročil vodja navijaškega letala, Tomaž Razingar.

NAGRAJENCI
  • Glavna nagrada: Damjan Pjevic
  • Izdelava prehranske strategije: Mitja Štern, Janez Sušnik
  • Tekaška torbica AS klub: Dušan Jovanović, Sonja Ham, Marko Jovič, Bogomil Bedene, Matjaž Kranjc
  • Olimpijska kapa s šiltom: Sebastijan Martič, Jovita Kovač, Gregor Fidej, Miha Ambrožiž, Neda Stevanovič, Ivan Josic, Gregor Mišmaš, Urban Žnidarič, Marko Perše, Stane Meža, Boža Meža, Peter Kuzmin, Jurij Rupnik, Maša Perpar, Neža Debelak
  • Najmlajši udeleženec #mojanorma: Tim Drmota (2007)
  • Najstarejši udeleženec: Polde Taler (1943)
  • Najbolj številčna družina (vsi so tekli že lansko leto): družina Perpar (oče Tomaž, mama Maša, hči Maja)
  • Največji napredek:: Neda Stevanović (finale 13:30, napredek 17,68%)
     
Več slik z finalnega dogodka lahko najdete v galeriji medijskega središča.

 

 

Glavni sponzorji

Veliki sponzorji

Sponzorji