Vodstvo

Vodstvo

Bogdan Gabrovec - Predsednik OKS-ZŠZ

Bogdan Gabrovec

Predsednik OKS-ZŠZ
Predsednik OKS, Bogdan Gabrovec, je postal drugi predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije - Združenja športnih zvez v njegovi zgodovini. Pred tem je 20 let uspešno vodil Judo zvezo Slovenije, ki je postala ena najbolj uspešnih nacionalnih panožnih športnih zvez. Bil je vodja olimpijske reprezentance Slovenije v Londonu, kjer je Urška Žolnir osvojila prvo žensko olimpijsko zlato kolajno. Gabrovec je bil osem let podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije in predsednik odbora za vrhunski šport, dvanajst let pa član izvršnega odbora slovenske krovne športne organizacije. Pred tem je bil tudi predsednik športne zveze mestne občine Slovenj Gradec. Bil je član strokovnega sveta za šport vlade RS in član ter tudi predsednik Sveta Fundacije za financiranje športnih organizacij v RS. Štiri leta je bil predsednik Združenja zvez borilnih športov Slovenije, v zadnjem obdobju pa je bil tudi član ekspertne skupine, ki je pripravljala novo Strategijo OKS-ZŠZ. Gabrovec je sicer mojster juda, bil je tudi član jugoslovanske reprezentance in selektor ženske jugoslovanske in kasneje slovenske judo reprezentance.
Tel: +386 1 230 60 00
Epošta: bogdan.gabrovec@olympic.si
mag. Janez Sodržnik - Podpredsednik

mag. Janez Sodržnik

Podpredsednik
Predsednik strokovnega sveta športa za vse mag. Janez Sodržnik je že vrsto let predan slovenskemu športu. Predseduje Športni zvezi Ljubljana, poleg tega je član strokovnega sveta Vlade RS za šport, je predsednik Komisije za pravne zadeve pri Strokovnem svetu RS za šport in od 16. decembra 2014 tudi podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije - Združenja športnih zvez.
Tel: +386 1 230 60 28
Epošta: janez.sodrznik@olympic.si
Iztok Čop - Podpredsednik

Iztok Čop

Podpredsednik
Predsednik strokovnega sveta za tekmovalni šport Iztok Čop je najboljši slovenski olimpijec v samostojni Sloveniji. Na olimpijskih igrah je osvojil štiri olimpijske kolajne. Olimpionik je postal na olimpijskih igrah v Sydneyu, kjer je z Luko Špikom v dvojnem dvojcu osvojil prvo slovensko zlato olimpijsko kolajno v samostojni Sloveniji. Iztok Čop je bil, preden je postal podpredsednik krovne slovenske športne organizacije, član odbora za vrhunski šport.
Tel: +386 1 230 60 08
Epošta: iztok.cop@olympic.si
dr. Janez Kocijančič - Častni predsednik

dr. Janez Kocijančič

Častni predsednik
dr. Janez Kocijančič je bil prvi predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije in na tej funkciji je ostal kar 5 mandatov, vse do decembra 2014, kjer je bil na 34. volilni seji skupščine imenovan za častnega predsednika slovenske krovne športne organizacije.
Tomaž Barada - Podpredsednik

Tomaž Barada

Podpredsednik
Tomaž Barada je v svoji dolgi športni karieri dosegel izjemne rezultate v taekwon do-ju, kjer je postal evropski in svetovni prvak, uspehe pa je ponovil tudi v kickboxingu. Še preden je bil imenovan na mesto podpredsednika krovne slovenske športne organizacije, je prejel tudi častno listino Olimpijskega komiteja Slovenije - Združenja športnih zvez.
Tel: +386 1 230 60 45
Epošta: tomaz.barada@olympic.si

Glavni sponzorji

Veliki sponzorji

Sponzorji