Kongres športa za vse

Kongres športa za vse

Zdrav življenjski slog bogati kakovost posameznikovega življenja in pomembno vpliva na blaginjo družbe, vseh prebivalcev Slovenije. Olimpijski komite Slovenije-Združenje športnih zvez v sodelovanju s športnimi organizacijami, ki delujejo na tem področju pripravlja kongres športa za vse, ki bo 25. novembra, 2016 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, v času sejma Narava zdravje.Zbornik prispevkov Kongresa športa za vse iz leta 2015 si lahko ogledate tukaj

Medkongresne aktivnostiNa osnovi sklepov Slovenskega kongresa športa za vse je bil oblikovan ODPRTI SLOVENSKI FORUM ŠPORTA ZA VSE. Leto 2016 je bilo razglašeno za LETO SLOVENSKIH ŠPORTNIH DRUŠTEV IN KLUBOV.

Skladno z 2. sklepom Slovenskega kongresa športa za vse, je bil oblikovan Odprti slovenski forum športa za vse, ki interesno povezuje organizacije, ki delujejo na področju športa za vse.
 
V kvorumu »ODPRTEGA SLOVENSKEGA FORUMA  ŠPORTA ZA VSE« sodelujejo naslednje članice:
-          OLIMPIJSKI KOMITE SLOVENIJE –ZDRUŽENJE ŠPORTNIH ZVEZ (mag. Janez Sodržnik)
-          FAKULTETA  ZA ŠPORT (dr. Milan Žvan, dr. Maja Bučar Pajek)
-          PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE (Bojan Rotovnik)
-          ZVEZA DRUŠTEV UPOKOJENCEV SLOVENIJE (Janez Matoh)
-          ŠPORTNA UNIJA SLOVENIJE (Leni Fafangel)
-          FITNES ZVEZA SLOVENIJE (Dušan Gerlovič)
-          SOKOLSKA ZVEZA SLOVENIJE (Dejan Crnek, dr. Herman Berčič)
-          SLOVENSKA UNIVERZITETNA ŠPORTNA ZVEZA (Zvjezdan Mikić)

S ciljem interesno vsebinskega povezovanja se želi povabiti k tovrstnemu spontanemu sodelovanju še: Zvezo za športno rekreacijo, Zvezo tabornikov Slovenije, NIJZ, TZ. Smotrno je o tej nameri obvestiti tudi preostale Nacionalne panožne zveze  in jih skladno z njihovimi interesi in pričakovanji  povabiti v krog te interesne skupine. Ostali zainteresirani imajo možnost priključitve.To je praviloma neformalna skupina brez formalnih obveznosti  a z možnostjo izraza dogovorjenih skupnih stališč.
 
Skladno z 4. sklepom  Slovenskega kongresa športa za vse, se je OKS-ZŠZ odzval in pozval svoje članice k aktivnostim ob Letu 2016 -  letu slovenskih športnih društev in klubov.
 
Poziv Nacionalnim panožnim športnim zvezam.
 
Poziv Občinskim športnim zvezam in članicam odprtega foruma športa za vse,
 
Slovensko športno društvo v krogu svoje vsebine

Glavni sponzorji

Veliki sponzorji

Sponzorji