Kongres športa za vse

11. Kongres športa za vse

 “Gibanje je zdravje” je znano dejstvo.
 
Redna gibalna aktivnost ima pozitivne učinke na zdravje posameznika, izboljša njegovo psihofizično počutje in delovno storilnost. Produktivnost športno aktivnega posameznika je višja, zato je gibalni aktivnosti potrebno nameniti posebno pozornost tudi v času, ko so ljudje na delovnem mestu. Zdravo delovno okolje je eden izredno pomembnih dejavnikov za doseganje dobrih rezultatov, hkrati pa tudi želja vsakega zaposlenega in dolžnost vsakega delodajalca. Takšno delovno okolje prinaša koristi za vse, delojemalce in delodajalce.
 
Gibalna aktivnost zaposlenih je osrednja tema letošnjega,
11. Kongresa športa za vse, ki bo organiziran na
Gospodarskem razstavišču v Ljubljani,                                                      
25. in 26. novembra 2016, v času sejma Narava-zdravje.
 
 
Na dvodnevnem kongresu bomo gibalno aktivnost zaposlenih obravnavali iz številnih vidikov, hkrati pa ponudili tudi nekaj primerov dobre praske. Kongres športa za vse (obvezna je udeležba v soboto, 26.11.) zagotavlja tudi licenco Športne unije Slovenije.
 
Hiter tempo, ki ga narekuje delovnik, je pogosto razlog, da zaposleni kljub temu, da imajo možnost oziroma pravico do aktivnega odmora, le-tega zelo redko izkoristijo (Basič, 2015). Razlog je v prvi vrsti verjetno potrebno iskati v pomanjkanju lastne volje, zato je pomembno dvigniti zavedanje o tej problematiki. Cilj pa bo lažje doseči tudi z organizirano redno gibalno aktivnost na delovnem mestu in ravno slednje lahko predstavlja zanimivo tržno nišo za športne organizacije, ki jo v tem trenutno izkoriščajo predvsem tržno orientirani posamezniki. 

 
Organizatorji kongresa športa za vse so:
  • Olimpijski komite Slovenije - Združenje športnih zvez,
  • Fakulteta za šport,
  • Nacionalni inštitut za javno zdravje,
  • Planinska zveza Slovenije,
  • Športna unija Slovenije,
  • Fitnes zveza Slovenije in
  • Sokolska zveza Slovenije.
Program kongresa si lahko ogledate tukaj
Kotizacija za udeležbo na kongresu znaša 15 EUR + DDV  in vključuje:
  • vstopnico za sejem Narava -zdravje,
  • zbornik kongresa,
  • kavo med odmori 
Za prijavo na 11. Kongres športa za kliknite tukaj ali pa kliknite na naslednjo sliko.Zbornik prispevkov Kongresa športa za vse iz leta 2015 si lahko ogledate tukaj

Medkongresne aktivnostiNa osnovi sklepov Slovenskega kongresa športa za vse je bil oblikovan ODPRTI SLOVENSKI FORUM ŠPORTA ZA VSE. Leto 2016 je bilo razglašeno za LETO SLOVENSKIH ŠPORTNIH DRUŠTEV IN KLUBOV.

Skladno z 2. sklepom Slovenskega kongresa športa za vse, je bil oblikovan Odprti slovenski forum športa za vse, ki interesno povezuje organizacije, ki delujejo na področju športa za vse.
 
V kvorumu »ODPRTEGA SLOVENSKEGA FORUMA  ŠPORTA ZA VSE« sodelujejo naslednje članice:
-          OLIMPIJSKI KOMITE SLOVENIJE –ZDRUŽENJE ŠPORTNIH ZVEZ (mag. Janez Sodržnik)
-          FAKULTETA  ZA ŠPORT (dr. Milan Žvan, dr. Maja Bučar Pajek)
-          PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE (Bojan Rotovnik)
-          ZVEZA DRUŠTEV UPOKOJENCEV SLOVENIJE (Janez Matoh)
-          ŠPORTNA UNIJA SLOVENIJE (Leni Fafangel)
-          FITNES ZVEZA SLOVENIJE (Dušan Gerlovič)
-          SOKOLSKA ZVEZA SLOVENIJE (Dejan Crnek, dr. Herman Berčič)
-          SLOVENSKA UNIVERZITETNA ŠPORTNA ZVEZA (Zvjezdan Mikić)

S ciljem interesno vsebinskega povezovanja se želi povabiti k tovrstnemu spontanemu sodelovanju še: Zvezo za športno rekreacijo, Zvezo tabornikov Slovenije, NIJZ, TZ. Smotrno je o tej nameri obvestiti tudi preostale Nacionalne panožne zveze  in jih skladno z njihovimi interesi in pričakovanji  povabiti v krog te interesne skupine. Ostali zainteresirani imajo možnost priključitve.To je praviloma neformalna skupina brez formalnih obveznosti  a z možnostjo izraza dogovorjenih skupnih stališč.
 
Skladno z 4. sklepom  Slovenskega kongresa športa za vse, se je OKS-ZŠZ odzval in pozval svoje članice k aktivnostim ob Letu 2016 -  letu slovenskih športnih društev in klubov.
 
Poziv Nacionalnim panožnim športnim zvezam.
 
Poziv Občinskim športnim zvezam in članicam odprtega foruma športa za vse,
 
Slovensko športno društvo v krogu svoje vsebine

Program kongresaGlavni sponzorji

Veliki sponzorji

Sponzorji