Mladinske olimpijske igre Buenos Aires 2018

Kliknite tukaj in spremljajte 47-člansko reprezentanco #TeamSlovenia za mladinske olimpijske igre Buenos Aires (Argentina). Na voljo so nastopi, rezultati, slike, videi, novice in še mnogo drugih zanimivosti.

Mini olimpijada

Razpis 2018


Olimpijski komite Slovenije-Združenje športnih zvez objavlja RAZPIS za projekt Mini olimpijada 2018. Projekt, ki se v organizaciji OKS-ZŠZ izvaja že dobrih 13 let, je v tem času dosegel zavidanja vredno razširjenost in popularizacijo.
V preteklem letu se ga je udeležilo več kot 10.000 otrok na več kot 30 lokacijah v izvedbi lokalnih športnih zvez, klubov in društev. Pomembno vlogo pri izvedbi posameznih dogodkov so opravile tudi regijske pisarne OKS-ZŠZ.  

Letos se bo v projektu namenilo še več pozornosti povezovanju med različnimi deležniki (posameznimi šolami, vrtci, podružnicami, športnimi klubi, društvi) z namenom povečati njihovo število in s tem omogočiti še boljšo medsebojno komunikacijo, mreženje in izmenjavo različnih izkušenj, mnenj in pogledov. Na izbranih dogodkih bo Zavod za šport PR Planica izvedel tudi športni izziv, s katerim bo predstavljal svoje programe Mali sonček, Zlati sonček in Krpan.

OKS-ZŠZ vsem zainteresiranim organizacijam, ki se v projekt vključujejo kot izvajalci, zagotavlja vsebinsko in finančno podporo (glede na objavljene kriterije in razpoložljiva sredstva) z namenom izpeljati vrhunski, športno-zabavni dogodek za najmlajše in njihove malce starejše vrstnike.

Ob tej priložnosti so vse športne organizacije vabljene, da PRIJAVNICO na razpis pišejo na e-naslov sportzavse@olympic.si. Razpis se zaključi 15. aprila 2018.

Mini olimpijada

Mini olimpijada je projekt, v prvi vrsti namenjen otrokom, ki obiskujejo prvo triado devetletne osnovne šole. Otroci na prireditvah spoznajo različne športne discipline, velik poudarek pa je tudi na predstavitvi olimpijskega gibanja – olimpijskega in fair play protokola. Na Mini olimpijadi smo zmagovalci vsi. Držimo se namreč načela »pomembno je sodelovati ne vedno zmagati«. 
 
Namen Mini olimpijade je spodbuditi otroke k redni športni aktivnosti ter jih navdušiti za šport in aktivno življenje.
 
Kot se za veliko športno prireditev najmlajših spodobi, na začetku izvedemo pravi olimpijski protokol z olimpijsko zastavo in baklo, ki jo ob zvokih olimpijske himne na prizorišče prinesejo otroci, udeleženci Mini olimpijade. Sledi še zaprisega športnikov, potem pa se tekmovanja v najrazličnejših športnih panogah lahko pričnejo. Seveda vedno v skladu z olimpijskimi načeli odličnosti, solidarnosti in prijateljstva. Ker sledimo sloganu  »Pomembno je sodelovati in ne vedno zmagati«, prav vsi otroci prejmejo priznanje za udeležbo in uspešen nastop.


Projekt podpira:  Fundacija za financiranje športnih organizacij

Glavni sponzorji

Veliki sponzorji

Sponzorji