Oglejte si stran ZOI Pjongčang 2018

Kliknite tukaj in spremljajte 71 člansko olimpijsko reprezentanco Slovenije v Pjongčangu na spletnih straneh Olimpijskega komiteja Slovenije. Na voljo so nastopi, rezultati, slike, videi, novice in še mnogo drugih zanimivosti.

Mini olimpijada

Mini olimpijada

Mini olimpijada je projekt, v prvi vrsti namenjen otrokom, ki obiskujejo prvo triado devetletne osnovne šole. Otroci na prireditvah spoznajo različne športne discipline, velik poudarek pa je tudi na predstavitvi olimpijskega gibanja – olimpijskega in fair play protokola. Na Mini olimpijadi smo zmagovalci vsi. Držimo se namreč načela »pomembno je sodelovati ne vedno zmagati«. 
 
 Namen Mini olimpijade je spodbuditi otroke k redni športni aktivnosti ter jih navdušiti za šport in aktivno življenje.
 
Kot se za veliko športno prireditev najmlajših spodobi, na začetku izvedemo pravi olimpijski protokol z olimpijsko zastavo in baklo, ki jo ob zvokih olimpijske himne na prizorišče prinesejo otroci, udeleženci Mini olimpijade. Sled še zaprisega športnikov, potem pa se tekmovanja v najrazličnejših športnikom panogah lahko pričnejo. Seveda vedno v skladu z olimpijskimi načeli odličnosti, solidarnosti in prijateljstva. Ker sledijmosloganu  »Pomembno je sodelovati in ne vedno zmagati«, prav vsi otroci prejmejo priznanje za udeležbo in uspešen nastop.


Projekt podpira:  Fundacija za financiranje športnih organizacij

Glavni sponzorji

Veliki sponzorji

Sponzorji