Športne štipendije

Razpis za pridobitev in podaljšanje pravice do štipendije za športnike in športnice v Republiki Sloveniji za šolsko/študijsko leto 2017 - 2018


Rezultat iskanja slik za winning smiley facesRazpis za športne štipendije za šolsko /študijsko leto 2017/2018 je končan.
Obravnavane in upoštevane bodo vlogo, ki so bile do 6.10.2017 do 24:00 ure oddane na pošti s priporočeno pošiljko.

Vsi, ki ste pravočasno oddali vloge, boste o rezultatih obveščeni.


Olimpijski pozdrav!

 

S sredstvi pomagamo športnikom

Projekt športnih štipendij pri Olimpijskem komiteju Slovenije - ZŠZ je namenjen mladim perspektivnim športnikom, ki že v mladinskih kategorijah dosegajo vrhunske športne dosežke in kljub pomanjkanju časa, svoje športne obveznosti uspešno prepletajo z obveznostmi v šoli.

Vzporedna enakočasna pot športa in šole je zahtevna, zato si pri OKS - ZŠZ v sodelovanju z MIZŠ in FŠO prizadevamo, da projekt športnih štipendij teče, z namenom spodbude mladim perspektivnim športnikom.

Športno štipendijo lahko pridobi vsak, ki izpolnjuje razpisne pogoje, določene v Pravilniku o štipendiranju športnikov in športnic v RS.

Starostna struktura prejemnikov športnih štipendij je med 15 in 26 letom, v času pred in že na pragu vrhunske športne kariere.

Srečno! 
 


Pravila in kriteriji za športne štipendije

Olimpijski komite Slovenije - ZŠZ, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ter Fundacija za financiranje športnih organizacij v Republiki Sloveniji od leta 1999 podeljujejo športne štipendije za perspektivne slovenske športnike in športnice.
 
OKS - ZŠZ, vsako leto na podlagi Pravilnika o štipendiranju objavi Razpis za pridobitev in podaljšanje pravice do štipendije za športnike in športnice v Republiki Sloveniji.

 
 
Povezana slika
 

Glavni sponzorji

Veliki sponzorji

Sponzorji