Sredozemske igre Tarragona 2018

Kliknite tukaj in spremljajte 260 člansko reprezentanco #TeamSlovenia za Sredozemske igre v Tarragoni (Španija). Na voljo so nastopi, rezultati, slike, videi, novice in še mnogo drugih zanimivosti.

Varuh športnikovih pravic

Vlada je na seji, ki je bila 13. marca 2018, imenovala Rožleta Prezlja za varuha športnikovih pravic in sicer za mandatno obdobje petih let.

V skladu z Zakonom o športu je Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport julija lani objavilo poziv za zbiranje predlogov za kandidate oziroma kandidatke za imenovanje varuha športnikovih pravic. OKS-ZŠZ je kot krovna športna organizacija  v začetku avgusta na MIZŠ poslal dopis v katerem je za to mesto predlagal Rožleta Prezlja. Ker uživa strokovni in moralni ugled ter podporo deležnikov v športu, je ministrica dr. Maja Makovec Brenčič vladi predlagala, da ga imenuje za varuha športnikovih pravic. Pozitivno mnenje k njegovemu imenovanju je dal tudi Strokovni svet Slovenije za šport.

Rožle Prezelj je državni rekorder v skoku v višino in trikratni olimpijec. Po izobrazbi je univerzitetni diplomirani pravnik in študent doktorskega študija na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani.

 
 

Glavni sponzorji

Veliki sponzorji

Sponzorji