ZOFEM Erzurum 2017

Olimpijski festival evropske mladine (OFEM) je projekt, ki se izvaja pod okriljem Evropskih olimpijskih komitejev (EOC) in se ga udeležujejo nacionalni olimpijski komiteji, ki so včlanjeni v EOC.

Gre za 50 držav evropskega kontinenta, ki se vsaki dve leti srečujejo na poletnem (sodeluje približno 2.500 udeležencev) in zimskem festivalu (sodeluje približno 1.300 udeležencev). Festival predstavlja največji športni dogodek za mlade športnike, stare med 15. in 18. letom, ki si nabirajo izkušnje za nadaljnja tekmovanja in se hkrati prvič srečajo z olimpizmom ter se povezujejo v okviru fair-playa in novih prijateljstev.
Olimpijski festival evropske mladine ima otvoritveno in zaključno slovesnost, kjer se mladi športniki posamezne države predstavijo s svojo zastavo. Med igrami gori olimpijski ogenj in tako športniki kot tudi sodniki izrečejo vsak svojo zaprisego. V čast najboljšim v posameznih disciplinah organizator ob podelitvi priznanj zaigra himno zmagovalca in dvigne nacionalne zastave najboljših treh tekmovalcev.

Kraj: Erzurum, Turčija                                                                                                                                                                 
Čas: 11. - 18. februarja 2017
Udeležba: 39 držav (481 športnikov in 326 športnic)
Število športov: 9
Športi, v katerih bodo tekmovali slovenski športniki: 8 (alpsko smučanje, biatlon, umetnostno drsanje, smučarski skoki, deskanje na snegu, smučarski teki, hitrostno drsanje, curling)
Uradna spletna stran iger: eyoferzurum2017
Uraden Twitter profil: @eyof2017erzurum
Uraden Facebook profil: EYOF Erzurum 2017
Uraden Instagram profil: eyof2017erzurumReprezentanca OFEM Erzurum 2017

Informacije:

  • 12.02.2017
  • 19.30
  • Erzurum, Turčija

Organizator:

Več o dogodku:

Lokacija:

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji