MOI Buenos Aires 2018

Mladinske olimpijske igre uprizarjajo izjemno idejo in vizijo razvoja športnikov. Namreč, mladi športniki se morajo na poti k vrhunskim športnim dosežkom večkrat primerjati med seboj in rasti ter ni boljšega okolja kot je to znotraj olimpijske družine svetovne razsežnosti v podobi olimpijskih iger za mlade. Hkrati pa to niso samo športne igre, temveč so tudi popotnica v družbeno življenje, saj so športniki deležni posebnega izobraževalno-kulturnega programa. MOI predstavljajo mladim športnikom enega izmed prvih večjih korakov na svoji športni poti in z udeležbo postajajo del olimpijskega gibanja.

Odločitev o organizaciji nove športne prireditve »Youth Olympic Games« je Mednarodni olimpijski komite sprejel leta 2007. Odvijajo se vsake 4 leta in so namenjene športnikom od 14. do 18. leta starosti. Prvo upodobitev poletnih iger je leta 2010 gostil Singapur, 1. zimske igre pa gosti avstrijski Innsbruck leta 2012. 

Kraj: Buenos Aires, Argentina                                                                                                                                                             
Čas: 6. - 18. oktobra 2018
Udeležba: 3.998 športnikov in športnic
Število držav: 206
Število športov: 32 (košarka 3x3, lokostrelstvo, športna in ritmična gimnastika, atletika, badminton, odbojka na mivki, rokomet na mivki, boks, kajak, cestno kolesarstvo, ''break-dance'', konjeništvo - preskakovanje ovir, skoki v vodo, sabljanje, futsal, golf, hokej 5s, judo, karate, moderni pentatlon, hitrostno rolanje, veslanje, rugby, jadranje, strelstvo, športno plezanje, plavanje, namizni tenis, taekwondo, tenis, triatlon, dvigovanje uteži in rokoborba)
Slogan iger: ''Feel the future'' (Začuti prihodnost)

Uradna spletna stran iger: Buenos Aires 2018
Twitter: @BuenosAires2018
Facebook: Buenos Aires 2018
Instagram: buenosaires2018
 

Informacije:

  • 06.10.2018
  • 20.00
  • Buenos Aires, Argentina

Organizator:

Več o dogodku:

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji