Usposabljanje SD1

Vse več slovenskih športnikov v olimpijski vasi

Vse več slovenskih športnikov v olimpijski vasi
Danes je v slovenskem taboru zelo živahno. Že od ranega jutra prihajajo športniki; slovenska odprava pa se bo čez dan še povečala.
Prvi so v olimpijsko vas prispeli slovenski rokometaši. Utrujeni po dolgem potovanju so srečno prispeli v vas. Potem, ko so prejeli prve koristne informacije, saj, razen Vida Kavtičnika, Uroša Zormana in selektorja Veselina Vujovića, ostali člani ekipe še niso bili na olimpijskih igrah in se nastanili v sobah, so odšli na zajtrk. Urnik današnjega dne bo določal strokovni štab ekipe; je pa vse pripravljeno in organizirano, da bodo imeli kar najboljše pogoje za svoje delo.

Danes v vasi pričakujemo tudi plavalce, ki prihajajo iz aklimatizacijskega kampa v Sao Paolu; v minulih dneh so imeli odlične pogoje, ki so jih dobro izkoristili,  popoldne pa bodo iz domovine pripotovali še judoista Rok Drakšič in Adrian Gomboc, vodja judo ekipe Franc Očko in trenerka Urška Žolnir.

Ker je bilo včeraj in danes, predvsem na družbenih omrežjih, kar nekaj negativnih reakcij v zvezi s potovanjem rokometne ekipe, velja zapisati tudi izjavo predsednika Olimpijskega komiteja Slovenije Bogdana Gabrovca, ki jo je dal za spletno izdajo Financ: " Vsi letimo economy, zelo economy. Jutri zjutraj sam letim v Rio in bom seveda letel v najcenejšem razredu, to je zanesljivo naša športna realnost, več si ne moremo privoščiti. Če bi pri razredih, v katerih potujejo naši športniki, delali kakršnekoli razlike, bi sam dvignil cel halo in najprej bi morali mene zamenjati. Za vse velja enaka sreča, oz. nesreča, so pa naši športniki tudi sicer navajeni skromnih razmer, zato dvomim, da koga v resnici moti na kakšnih sedežih leti na olimpijske igre" je za www.finance.si povedal predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji