Usposabljanje SD1

Srečanje slovenskih olimpijcev v Portorožu

Srečanje slovenskih olimpijcev v Portorožu
V sklopu Dni olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez smo v sredo, 23. oktobra 2019 organizirali srečanje olimpijcev.
Uvodni del srečanja je bil namenjen predstavitvi aktualnih zadev za olimpijce in športnike. Prisotne so nagovorili Miroslav Cerar, predsednik Kluba slovenskih olimpijcev, Raša Sraka Vuković, predsednica Komisije športnikov in Petra Robnik, sekretarka Kluba slovenskih olimpijcev. Olimpijcem so bili podeljeni tudi certifikati OLY, ki jih podeljuje Svetovni klub olimpijcev za prispevek k uveljavljanju olimpizma in olimpijskih vrednot.
 
Razpravi je sledil družabni del s športnimi aktivnostmi. Za olimpijce je bilo načrtovanih več športnih aktivnosti (tek, plavanje, fitnes, kolesarjenje in jadranje). Olimpijci so se v veliki večini odločili za jadranje in ob pomoči Športne zveze Koper in podjetja CleanSport iz Izole, so se vkrcali na jadrnico Veliki viharnik, s katero jih je posadka popeljala po slovenskem morju.
 
Vključenost v športne aktivnosti je pomembna tudi za nekdanje vrhunske športnike. Prizadevamo si, da so olimpijci medsebojno povezani, da se jih informira o raznih pomembnih in uporabnih vsebinah ter se jim občasno omogoči tudi druženje in skupno izvajanje dejavnosti.
Posadki jadrnice in še posebej g. Juretu Orlu, predsedniku ŠZ Koper, nekdanjemu vrhunskemu športniku – jadralcu, se za izvedbo dogodka lepo zahvaljujemo.

GALERIJA

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji