Slovenski odbojkarji za uvod v olimpijske kvalifikacije z Belgijo

Slovenski odbojkarji za uvod v olimpijske kvalifikacije z Belgijo
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca bo v začetku januarja nastopila na kvalifikacijah za olimpijske igre v Tokiu. V Berlinu se bodo naši fantje za uvod pomerili z Belgijci, v skupinskem delu tekmovanja pa jih čakata še obračuna z Nemci in Čehi.
Evropska odbojkarska konfederacija, ki je prejšnji teden potrdila kvalifikacijski skupini A in B za 2. krog olimpijskih kvalifikacij, je zdaj objavila še razpored turnirja, ki ga bo med 5. in 10. januarjem moč spremljati v dvorani Max-Schmeling Halle v Berlinu.
Slovenski odbojkarji se bodo v boj za zadnjo olimpijsko vozovnico podali v okviru skupine A, skupaj z Nemčijo, Češko in Belgijo, v skupini B bodo igrale Francija, Srbija, Nizozemska in Bolgarija.
Slovenci bodo kvalifikacije odprli z obračunom proti Belgiji, ki bo na sporedu v nedeljo, 5. januarja, ob 16.30. Po dnevu počitka varovance Alberta Giulianija čaka srečanje z gostiteljico Nemčijo, ki se bo začelo ob 20.10. V sredo, 8. januarja, bodo naši odbojkarji, prav tako ob 20.10, igrali še tekmo proti Češki.

Polfinalna obračuna, na katerih bosta igrali prvo- in drugo uvrščena reprezentanca iz obeh skupin, bosta 9. januarja ob 17. in 20.10, veliki finale, ki bo odločal o zadnjem potniku na olimpijski turnir v Tokiu, bo 10. januarja, ob 20.10.
Slovenski odbojkarski reprezentanti in reprezentantke so minuli konec tedna v svojih klubih spet igrali pomembne vloge, še posebej pa so se tokrat izkazali Lana Ščuka z italijanskim Pomijem ter Žiga Štern, Monika Potokar in Darja Eržen, ko so pustili pečat v grškem prvenstvu. Na Kitajskem se je izkazala Saša Planinšec.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji