Usposabljanje SD1

Najboljši športniki in športnice Slovenske vojske prejeli pokale

Najboljši športniki in športnice Slovenske vojske prejeli pokale
V Športni dvorani ljubljanske vojašnice Edvarda Peperka so podelili pokale najboljšim športnicam in športnikom ter najboljšim enotam Slovenske vojske na športnem področju za leto 2019.
Pokale so podelili minister za obrambo Karl Erjavec, namestnik načelnice generalštaba brigadir Robert Glavaš in poveljnik sil SV brigadir Milan Žurman. Na prireditvi se združuje več vrst športnih dosežkov, in sicer dosežki pripadnikov in pripadnic ter enot stalne sestave na tekmovanjih in  prvenstvih v okviru Slovenske vojske, pa tudi dosežki pripadnikov in pripadnic Športne enote na civilnih tekmovanjih najvišje ravni ter na mednarodnih vojaških tekmovanjih v organizaciji Mednarodnega sveta za vojaški šport. Med temi je treba še posebej izpostaviti izvrsten uspeh vrhunskih športnic in športnikov, zaposlenih v Športni enoti Slovenske vojske, na letošnjih, 7. svetovnih vojaških igrah, na Kitajskem, kjer so osvojili 8 kolajn. Ti uspehi prinašajo Slovenski vojski pomemben ugled v vojaškem svetu.

Minister za obrambo Karl Erjavec je čestital vsem športnikom in športnicam za dosežene uspehe in dodal: »Še naprej se bomo trudili izboljševati pogoje za vaše delo, za vaše treninge in za vaše poslanstvo, ki ga opravljate v Slovenski vojski. Veseli me, da so med nami svetovni in evropski prvaki. To kaže na to, da smo kot majhen narod vrhunski. Saj smo nadarjeni, vztrajni, potrpežljivi in to prinaša rezultate.«

Najboljše športnice Slovenske vojske leta 2019 so nadporočnica Mojca Flerin Drevenšek iz 132. gorskega polka, naddesetnica Tamara Švajger iz Športne enote in desetnica Katja Kobentar iz Enote vojašnice Petra Petriča. Pokale najboljših športnikov so si prislužili praporščak Iztok Arbajter iz Športne enote, štabni vodnik David Rihtarič iz Rodovskega bataljona 72. brigade in nadporočnik Rajko Kračun iz 670. logističnega polka. Med enotami je slavil 132. gorski polk pred Centrom vojaških šol in poveljstvom Logistične brigade. Med brigadami je slavila 1. brigada.
Posebno priznanje Olimpijskega komiteja Slovenije – združenja športnih zvez za fair play potezo v letu 2019, ki jo je prejel naddesetnik Aleš Žontar iz Rodovskega bataljona 1. brigade pa predsednik Slovenske olimpijske akademije in Ambasador RS za šport, strpnost in fair play Miro Cerar st.

Pripadnice in pripadniki Slovenske vojske vsako leto tekmujejo na 17 prvenstvih Slovenske vojske, med katerimi rezultat z desetih izbranih tekmovanj šteje za končni naslov najboljših. Tekmuje se v orientaciji, streljanju, vojaškem peteroboju, teku na smučeh, v veleslalomu, lokostrelstvu, gorskem kolesarjenju, triatlonu ter teku na 10 in 21 kilometrov. V kategoriji najboljših enot štejejo rezultati patruljnih tekov, košarke, nogometa in odbojke.

vir: slovenska vojska

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji