Usposabljanje SD1

Tradicionalna novinarska konferenca o zamejskem športu

Tradicionalna novinarska konferenca o zamejskem športu
Komisija za zamejski šport pri OKS-ZŠZ je danes sklicala tradicionalno novinarsko konferenco o slovenskem zamejskem športu, ki je združila športne zamejske prijateljske v Slovenskem olimpijskem izobražeavalnem centru v Ljubljani.
Po uvodnem nagovoru organizatorja ter predstavnikov državnih institucij so bili na novinarski konferenci predstavljeni športni uspehi in problematika vseh zamejskih organizacij športa: Združenje slovenskih športnih društev v Italiji, Slovenska športna zveza s Koroške in Zveza Slovencev na Madžarskem.
Med drugimi so bili v izobraževalnem centru OKS-ZŠZ prisotni predsednik OKS Bogdan Gabrovec, predsednica komisije za zamejski šport pri OKS Sonja Poljšak ter Miroslav Cerar, ambasador RS za šport, strpnost in fair play ter Rudi Merljak, višji strokovni svetovalec Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu.

Prisotne delegacije
Združenje slovenskih športnih društev v Italiji (ZSŠDI): Ivan Peterlin, predsednik ZSŠDI, Evgen Ban, operativni tajnik ZSŠDI, Mario Adamič in Alen Carli (Nogometna reprezentanca Slovencev v Italiji, ki bo tekmovala na Evropskem nogometnem prvenstvu avtohtonih narodnih skupnosti Europeada 2020 na avstrijskem Koroškem); AŠZ Bor – atletika: Nastja Gherlani (trenerka kluba) in Meta Sterni (nekdanja mladinska deželna prvakinja FJK v mnogoboju in kadetska državna reprezentantka ter Miran Jerman (Področni svetovalec Zavoda za šport kulturo, mladino in turizem Novo mesto, vodja dolenjskega področnega centra in predsednik skupščine iger prijateljstva – 2020 bodo v Trstu potekale 18. Igre prijateljstva).

Slovenska športna zveza (SŠZ) avstrijske Koroške : Marijan Velik, predsednik SŠZ in selektor nogometne reprezentance koroških Slovencev, (prikaz dva kratka filma »Žile-Europeada«), Marko Loibnegger, posl. tajnik SŠZ in predsednik organizacijskega komiteja Europeada 2020, Marijan Smid, Odbornik SŠZ in vodja nogometnega tekmovanja Europeada 2020, igralci nogometne reprezentance koroških Slovencev Team Koroška in Danilo Prušnik, podpredsednik SŠZ, Mirko Oraže, član SŠT in Jože Hirnok, podpredsednik Zveze Slovencev na Madžarskem in član komisije.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji