Usposabljanje SD1

Predstavitev reprezentance MOI Lozana 2020

Predstavitev reprezentance MOI Lozana 2020
V olimpijskem izobraževalnem centru so se danes predstavili člani slovenske reprezentance za tretje zimske mladinske olimpijske igre, ki jih bo od 9. do 22. januarja 2020 gostila Lozana v Švici. Na seznamu je 39 športnikov, ki bodo nastopali v desetih panogah. Zastavonoša na otvoritveni slovenosti pa bo alpski smučar Martin Križaj.
Na igrah v Švici bodo našo državo zastopali alpski smučarji, tekmovalci v curlingu, biatlonci, deskarji, mešana hokejska ekipa, nordijski kombinatorci, sankači, smučarji prostega sloga, skakalci in smučarji tekači.

V Lozani bodo tekmovali alpski smučarji Martin Križaj, Rok Ažnoh, Rok Stojanovič, Anja Oplotnik, Lina Knific in Nika Murovec.
Biatlonsko vrsto bodo predstavljali Jaša Zidar, Mark Vozelj, Drejc Trojer, Kaja Marič, Lena Repinc in Kaja Zorč.
Prvič bo Slovenija na mladinskih olimpijskih igrah imela tekmovalce v curlingu. V Švici bodo nastopili Jakob Omerzel, Bine Sever, Sara Rigler in Liza Gregori. Na mladinske olimpijske igre gre tudi deskar Ožbe Kuhar, nordijski kombinatorci so David Muhič, Matic Hladnik, Ema Volavšek in Silva Verbič.

V sankaški ekipi so Lovro Kovačič, Tian Badžukov in Ema Kovačič, smučarji prostega sloga bodo v Švici trije, Jošt Klančar, Klemen Vidmar in Marta Rihtaršič, v skakalni ekipi pa so Jernej Presečnik, Mark Hafnar, Lara Logar in Pia Mazi.
Slovenija bo imela tudi štiri tekače, v ekipi so Jošt Mulej, Anže Gros, Klara Mali in Hana Mazi, v Lozani pa bo tudi mešana hokejska ekipa tri na tri v postavi Tjaš Lesničar, Maks Perčič, Miha Beričič in Arwen Nylaander.

Mladi športniki so svoje prve medijske obveznosti pred odhodom v Lozano, vključno s fotografiranjem in dajanjem izjav, opravili v slovenskem olimpijskem hramu, olimpijskem izobraževalnem centru, kjer so na interaktivnem zidu slovenskih olimpijskih junakov razstavljene tudi replike medalj, ki so jih osvojili slovenski športniki na poletnih in zimskih izdajah velikih članskih olimpijskih iger pod avstrijsko, jugoslovansko in slovensko zastavo.

Na predstavitvi so razkrili tudi ime zastavonoše slovenske zastave na uradni slovesnosti iger, ki bo 9. januarja zvečer v Lozani. Zastavo bo nosil Martin Križaj, ki s slovitim Bojanom Križajem ni v sorodu.
Slovenski mladi športniki so s prvih iger leta 2012 v Innsbrucku in drugih leta 2016 v Lillehammerju domov prinesli 12 kolajn, štiri zlate, štiri srebrne in štiri bronaste.

Med nosilci kolajn so bili denimo skakalec Anže Lanišek, skakalki Urša Bogataj in Ema Klinec, tekačica Anamarija Lampič, deskarja Tit Štante in Tim Kevin-Ravnjak ter alpska smučarja Meta Hrovat in Miha Hrobat.

VIDEO
 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji