Usposabljanje SD1

Slovenija že v polfinalu olimpijskih kvalifikacij

Slovenija že v polfinalu olimpijskih kvalifikacij
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je na svoji drugi tekmi kvalifikacijskega turnirja za nastop na olimpijskih igrah v Berlinu premagala Nemce s 3:2 (-32, 20, -19, 21, 12).
S prestižno zmago proti Nemcem si je Slovenija že priborila nastop v polfinalu, jutrišnja tekma proti Češki bo pomembna le za končno razvrstitev v skupini, vprašanje je le, ali bo osvojila prvo ali drugo mesto.

Slovenci so pokazali boljšo igro kot proti Belgiji, saj so obrambi dodali tudi napad. Ob uspehu lahko nekoliko skrbijo le nihanja v igri, ki jih v polfinalu, če si želijo priigrati finale, ne bo smelo biti. To velja predvsem za sprejem, Nemci so do dveh nizov prišli predvsem po zaslugi začetnih udarcev, pa čeprav njihov selektor Andrea Giani (tudi nekdanji slovenski selektor) v igro ni poslal najboljšega serverja Györgyja Grozerja.

Zmagovalca je tako odločil "tie break". V njem so gosti z dvema asoma Urnauta povedli s 7:4, Tonček Štern je vodstvo povišal na 9:5, as Reicherta je domače popeljal povsem zraven, izid so znižali na 10:11, toda blok Saša Štalekarja, ki je tik pred tem prvič vstopil v igro, je Slovence spet popeljal do varnejšega vodstva. Pajenka je Sloveniji priboril tudi prvo zaključno žogo, drugo je izkoristil tokrat zelo racionalni Štern.
 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji