Usposabljanje SD1

Trije Slovenci v polfinalu hokejskega turnirja 3x3 v Lozani

Trije Slovenci v polfinalu hokejskega turnirja 3x3 v Lozani
Na premiernem turnirju mešanih ekip v hokeju 3x3 na ZOI v Lozani so že znani polfinalisti. Med mladimi hokejisti, ki so napredovali v polfinale, sta tudi obetavna slovenska hokejista 15-letni Radovljičan Tjaš Lesničar in 15-letni Mariborčan Maks Perčič. V polfinalu turnirja deklet pa bo zaigrala 14-letna Ptujčanka Arwen Nylaander.
Gre za povsem novo disciplino oziroma format tekmovanja mladih hokejistov in hokejistk, ki je doživel premiero prav na letošnjih zimskih mladinskih olimpijskih igrah mladih športnikov v starosti od 15 do 18 let v Lozani in takoj postal velika uspešnica.

Mladi hokejisti so razdeljeni v osem skupin, ki so poimenovane po osnovnih barvah, v vsaki od ekip je po 13 igralcev iz različnih držav.
Turnirja deklet in fantov v starosti do 16 let potekata v hokejski dvorani Vaudoise Areni v Lozani, ki je razdeljena na dve ločeni manjši igrišči, postavljeni počez, na katerih se merita po dve ekipi. Menjave so zelo hitre, naenkrat pa ima lahko vsaka od ekip na ledu tri igralce in vratarja, ki se ne menja.

Lesničar je del rdeče ekipe, Perčič pa je v zeleni ekipi. Rdeča ekipa se bo v polfinalu pomerila z rjavo, zelena pa s črno. Zeleni so sicer zmagovalci predtekmovanja s petimi zmagami na sedmih tekmah, rdeči pa so predtekmovanje končali na tretjem mestu z eno zmago manj.

Slovenija bo imela svojo predstavnico tudi v polfinalu hokejskega turnirja deklet 3 na 3. Arwen Nylaander bo v polfinalu zaigrala kot članica rjave ekipe proti črni ekipi. Drugi par so Rumene proti Modrim.

Na turnirju v curlingu na ZOI mladih, ki poteka v Champeryju, je slovenska ekipa danes izgubila proti ekipi Velike Britanije z 2:6. Slovenci bodo za uvrstitev v četrtfinale v torek igrali s Turčijo.
Slovenija je v skupini C. Slovenski krlingaši Bine Sever, Jakob Omerzel, Liza Gregori in Sara Rigler so izgubili prvo tekmo proti Novi Zelandiji, nato pa premagali Norveško in Francijo.
Na vrhu skupine je Nova Zelandija s štirimi zmagami po štirih tekmah, Velika Britanija, Norveška in Slovenija si delijo drugo mesto s po dvema zmagama. Francija in Turčija imata po eno zmago. V četrtfinale bosta napredovali po dve ekipi iz vsake od skupin.

Alpski smučarji so danes tekmovali v veleslalomu v dveh vožnjah. Zlato kolajno je osvojil Avstrijec Philip Hoffmann. Slovenec Rok Stojanovič je tekmo končal na 24. mestu. V boju za kolajne je bil Martin Križaj, ki je bil po prvi vožnji odličen tretji, a se mu je v finalu pripetila napaka in je ostal brez uvrstitve. Rok Ažnoh, ki je v superveleslalomu osvojil srebro, je svoj nastop končal predčasno v prvi vožnji.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji