Usposabljanje SD1

Tina Maze prejela baklo iz olimpijskih iger v Vancouvru

Tina Maze prejela baklo iz olimpijskih iger v Vancouvru
Najboljša slovenska smučarka, olimpijka in večkratna zmagovalka svetovnega pokala Tina Maze je v spomin prejela baklo iz olimpijskih iger v Vancouvru leta 2010, kjer je osvojila dve srebrni olimpijski kolajni.
Najboljša slovenska smučarka vseh časov, sedaj mlada mamica Tina Maze, je z družino obiskala olimpijsko prestolnico, kjer trenutno potekajo zimske mladinske olimpijske igre. Tina je v času svojega obiska v Lozani obiskala tudi nove prostore Mednarodnega olimpijskega komiteja, saj jo je doletela prav posebna čast. Predsednik mednarodne krovne športne organizacije, Thomas Bach, je naši šampionki osebno izročil baklo, ki jo bo za vedno spominjala na igre, kjer je osvojila prvo olimpijsko odličje.

Na Olimpijskem komiteju Slovenije smo veseli, da se je Tini le uresničila želja; od danes dalje je njena zbirka olimpijskih spominov bogatejša tudi za uradno baklo iger, ki se sicer prodajajo v zelo omejeni izdaji. V intimnem in sproščenem vzdušju je predsednik Thomas Back, sicer olimpionik v sabljanju, pokramljal z našo šampionko, ki mu je v spomin podarila srebrne novce, ki simbolično spominjajo na njeni dve odličji iz OI leta 2010.

Tina je svoj olimpijski vrhunec sicer doživela 4 leta kasneje, ko je v ruskem Sočiju okoli vratu obesila kar 2 zlati olimpijski odličji.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji