Usposabljanje SD1

Prvi podpredsednik OKS-ZŠZ, mag. Janez Sodržnik na uvodnem sestanku projekta TAFISA, za povezovanje Afrike in Evrope na področju športa za vse

Prvi podpredsednik OKS-ZŠZ, mag. Janez Sodržnik na uvodnem sestanku projekta TAFISA, za povezovanje Afrike in Evrope na področju športa za vse
6. in 7. februarja 2020 se je prvi podpredsednik OKS-ZŠZ, mag. Janez Sodržnik udeležil uvodnega sestanka partnerjev projekta: "Trening za bodoče voditeljice športa za vse", ki ga je v Frankfurtu na Majni gostila TAFISA (osrednja svetovna zveza športa za vse).
Projekt financira Evropska komisija iz programa Šport in mobilnost in bo potekal 24 mesecev, od 1.1.2020 do 31.12.2021.  
Poleg mag. Sodržnika, ki je tudi član izvršnega odbora TAFISA, so se sestanka udeležili Stanley Mutoya (generalni direktor – Svet za šport Afriške unije, regija 5), ​​dr. Maja Pajek prek skypea (izredna profesorica – Fakulteta za šport, Univerza v Ljubljani), Louis Moustakas (generalni sekretar - Evropska mreža za športno vzgojo), Wolfgang Baumann (generalni sekretar TAFISA), Jean-Francois Laurent (mlajši direktor TAFISA) in Keri McDonald (vodja poslovnega razvoja TAFISA).

Na sestanku so projektni partnerji razpravljali o ciljih projekta. Načrtovali so nadaljnje aktivnosti, ki v prvi fazi predvidevajo določitev mentorjev in študentk iz Evrope in Afrike. Ti bodo oblikovali mentorske trije in na ta način mladim ženskam starosti od 18 do 30 leta zagotovili potrebna znanja in veščine za vodenje gibanja šport za vse v svojih okoljih. Vloga OKS-ZŠZ v projektu je da sodeluje pri iskanju in izboru primernih mentorjev in mladih žensk, jim nudi ustrezno administrativno podporo in seznanja javnost s projektom prek svoje mreže medijev.
Sklepni dogodek projekta bo izveden v okviru 27. TAFISA svetovnega kongresa športa, ki ga OKS-ZŠZ   organizira skupaj z Športno unijo Slovenije, jeseni leta 2021 v Portorožu.
 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji