OI Pariz 2024

Prvi mož Tokia 2020 ostro nad namigovanja o odpovedi iger

Prvi mož Tokia 2020 ostro nad namigovanja o odpovedi iger
Direktor olimpijskih iger v Tokiu 2020 Yoshiro Mori se je ostro odzval na pisanje medijev ter zavrnil njihova namigovanja o odpovedi največjega športnega dogodka leta zaradi preteče nevarnosti koronavirusa.
"V povezavi z nevarnim virusom kroži ogromno neodgovornih govoric, a jasno bi rad povedal, da nismo niti razmišljali o prestavitvi oziroma odpovedi olimpijskih iger," je zatrdil Mori na zasedanju Mednarodnega olimpijskega komiteja natanko 162 dni pred otvoritvijo iger.

Sodelovanje z japonsko vlado, ki je v tamkajšnjih medijih naletela na ostre kritike zaradi neuspešnega omejevanja širjenja virusa, se je že začelo, Mori pa poudarja, da morajo biti v zahtevnih časih predstavniki na visokih položajih mirni ter predstavljati glas razuma. Tudi župan Tokia Yuriko Koike je v teh dneh obljubil "temeljite ukrepe" za zaščito ljudi v pripravah na olimpijske igre.

Zaradi vedno večjega števila okuženih, po najnovejših podatkih je za virusom zbolelo že 60.000 ljudi, umrlo pa jih je 1355, so prestavili ali odpovedali številna športna tekmovanja v Aziji, vključno z olimpijskimi kvalifikacijami v košarki in boksu, ki bi se morale odviti na Kitajskem.
Med številnimi drugimi dogodki, na katere je vplival novi virus, je bila za nedoločen čas prestavljena tudi velika nagrada Kitajske v formuli ena, ki bi morala biti na sporedu 19. aprila.
 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji