OI Pariz 2024

OKS-ZŠZ partner v Evropskem projektu za oblikovanje enotnega certifikata za podjetja, ki podpirajo telesno dejavnost svojih zaposlenih

OKS-ZŠZ partner v Evropskem projektu za oblikovanje enotnega certifikata za podjetja, ki podpirajo telesno dejavnost svojih zaposlenih
Evropska zveza za šport v podjetjih je 4. februarja 2020 v Parizu pričela z izvedbo evropskega projekta sofinanciranega iz programa Erasmus +. Projekt povezuje 10 partnerjev iz Evrope, ki bodo ponudili konkretne rešitve za oblikovanje vseevropskega certifikata o zdravju, wellnessu in telesni aktivnost na delovnem mestu.
Sestanek je potekal v INSEP, znamenitem nacionalnem centru za trening francoskih vrhunskih športnikov. Po vodenem ogledu objektov so partnerji sodelovali na svojem prvem srečanju.
Projekt WAC (certifikat aktivnega delovnega mesta) je troletni projekt, ki je nadgradnja prejšnjega projekta iz programa Erasmus +, EMoCS – evropska srečanja športa v podjetjih. Projekt EMoCS je pokazal potrebo po oblikovanju certifikata za podjetja, ki bodo spodbujala svoje zaposlene k telesni dejavnosti in športnim aktivnostim ter s tem izboljševanju njihovega dobrega počutja in zdravja.
Prva osnutek in testna različica certifikata bo predstavljena med Evropskim tednom športa 2020. Certificiranje se bo uradno začelo med Evropskim tednom športa 2021. Podjetja, ki bodo uspešno opravila postopek certificiranja bodo potrdila prejela v času  Evropskega tedna športa 2022.

Kot partner bo Olimpijski komite Slovenije-Združenje športnih zvez sodeloval pri doseganju ciljev projekta z različnimi aktivnosti, kot so raziskovanje, diagnosticiranje, analiza dobrih praks, vzpostavitvi uradne nacionalne kontaktne točke, določanju meril za certificiranje, razvoju orodja in procesov za samoevalvacijo za podjetja, sestavi programa usposabljanja in vsebin za revizorje in določanju nadzora kakovosti, identifikaciji podjetij in vrednotenju pilotnih testov ter podpori certificiranju podjetij v svoji državi ter predvsem pri določanju podjetij v katerih bo izvedeno pilotno testiranje.

Projektni partnerji so še: Evropska zveza za šport v podjetjih - Francija, Francoska zveza za šport v podjetjih, Evropska zveza za športno industrijo -  Belgija, Univerza v Kopenhagnu -  Danska, EU agencija Šport in državljanstvo - Belgija, Gospodarska zbornica Korinta – Grčija,  Artvelde kolidž Ghent – Belgija, Malteški parlamentarni sekretariat za mladinske, športne in prostovoljne organizacije, Evaleo – Švica, s katerim je OKS-ZŠZ že uspešno sodeloval pri kandidaturi Ljubljane za pridobitev certifikata za Aktivno globalno mesto v letu 2018.
 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji