Poziv predsednika Olimpijskega komiteja Slovenije

Poziv predsednika Olimpijskega komiteja Slovenije
Drage športnice in športniki, dragi športni delavci in spoštovani člani olimpijske družine, vsak dan nam prinese nova spoznanja o koronavirusu in njegovih posledicah. Dovolite mi, da kljub sprotnemu in učinkovitemu informiranju državnih organov o stanju v državi na tem področju in preventivnem samozaščitniškem obnašanju, tudi sam, kot predsednik krovne športne organizacije v Sloveniji, izrazim nekaj misli.
Strokovnjaki o najnovejši nevarnosti koronavirusa menijo, da so najpomembnejši napori, v zvezi s preprečevanjem in kolikor se le da onemogočanjem nadaljnjih možnosti okužbe. Verjamem, da spremljate uredbe in priporočila ustreznih državnih organov o prekinitvi športnih tekmovanj, o športnih prireditvah brez gledalcev, o zapiranju vrtcev in šol…Verjamem, da v Sloveniji ne potrebujemo zgledov iz tujine (prekinitev lige NBA), ampak da smo v tako veliki meri ozaveščeni, da bomo storili vse za naše zdravje in zdravje celotne skupnosti.
 
Naj opozorim še na eno zadevo, o kateri do sedaj nismo še nič rekli; iskreno apeliram na vse odgovorne v posameznih športnih sredinah tudi glede organizacije trenažnih procesov, tistih v vrhunskem športu, še bolj pa tistih na ravni organizirane športne rekreacije,  kjer se v praviloma premajhnih telovadnicah športno udejstvuje preveč ljudi.  Še enkrat, vsak na svojem področju moramo storiti vse za zmanjšanje ugodnih pogojev za širjenje z virusom koronavirusa.
 
Zdravje vsake športnice in vsakega športnika je neprecenljivo in skrb zanj mora biti daleč na prvem mestu našega obnašanja in vedenja.
 

Glavni sponzorji

Veliki sponzorji

Sponzorji