Usposabljanje SD1

Poziv predsednika Olimpijskega komiteja Slovenije

Poziv predsednika Olimpijskega komiteja Slovenije
Drage športnice in športniki, dragi športni delavci in spoštovani člani olimpijske družine, vsak dan nam prinese nova spoznanja o koronavirusu in njegovih posledicah. Dovolite mi, da kljub sprotnemu in učinkovitemu informiranju državnih organov o stanju v državi na tem področju in preventivnem samozaščitniškem obnašanju, tudi sam, kot predsednik krovne športne organizacije v Sloveniji, izrazim nekaj misli.
Strokovnjaki o najnovejši nevarnosti koronavirusa menijo, da so najpomembnejši napori, v zvezi s preprečevanjem in kolikor se le da onemogočanjem nadaljnjih možnosti okužbe. Verjamem, da spremljate uredbe in priporočila ustreznih državnih organov o prekinitvi športnih tekmovanj, o športnih prireditvah brez gledalcev, o zapiranju vrtcev in šol…Verjamem, da v Sloveniji ne potrebujemo zgledov iz tujine (prekinitev lige NBA), ampak da smo v tako veliki meri ozaveščeni, da bomo storili vse za naše zdravje in zdravje celotne skupnosti.
 
Naj opozorim še na eno zadevo, o kateri do sedaj nismo še nič rekli; iskreno apeliram na vse odgovorne v posameznih športnih sredinah tudi glede organizacije trenažnih procesov, tistih v vrhunskem športu, še bolj pa tistih na ravni organizirane športne rekreacije,  kjer se v praviloma premajhnih telovadnicah športno udejstvuje preveč ljudi.  Še enkrat, vsak na svojem področju moramo storiti vse za zmanjšanje ugodnih pogojev za širjenje z virusom koronavirusa.
 
Zdravje vsake športnice in vsakega športnika je neprecenljivo in skrb zanj mora biti daleč na prvem mestu našega obnašanja in vedenja.
 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji