Usposabljanje SD1

Sodelavci Pivovarne Laško in športniki združili moči za zeleno zlato

Sodelavci Pivovarne Laško in športniki združili moči za zeleno zlato
Pivovarna Laško Union je organizirala prostovoljno delovno akcijo v pomoč hmeljarjem, ki jim zaradi aktualnih razmer epidemije in pandemije Covid-19 primanjkuje sezonskih delavcev. V dvodnevni akciji, ki je bila 23. in 24. aprila na šestih kmetijah v Savinjski dolini, je sodelovalo več kot 40 sodelavcev PLU in več kot 40 športnikov – sponzorirancev podjetja.
Prostovoljci delovne akcije Pivovarne Laško Union (PLU) so v 1.250 urah v dveh dneh na šestih kmetijah v Savinjski dolini pripravljali hmeljišča na sezono. Na izbranih hmeljskih poljih so pod skrbnim vodstvom hmeljarjev okopavali zemljo in v zemljo pritrjevali vrvice, ki bodo v prihodnjih tednih predstavljale hmelju oporo. Na ta način so prispevali, da bo hmelj, ki se sadi najkasneje do 15. aprila, uspešno izkoristil tudi letošnjo sezono in dozorel do konca avgusta oz. septembra, odvisno od sorte.

Med udeleženci dvodnevne delovne akcije je bilo tudi več kot 40 športnikov, predstavnikov iz Rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško, Nogometnega kluba Maribor, Košarkarskega kluba Zlatorog, Smučarske zveze Slovenije – biatlon in smučarski skakalci, Rokometne zveze Slovenije, Košarkarske zveze Slovenije in Olimpijskega komiteja Slovenije.
 
Med njimi je bil tudi Blaž Perko iz Olimpijskega komiteja Slovenije, ki je povedal: “Solidarnost in prostovoljstvo sta dve izmed temeljnih vrednot, ki jih gojimo v športu. Klicu za pomoč pri prostovoljni delovni akciji smo se zato z veseljem odzvali in razumljivo je, da si v težavah pomagamo. Upam, da smo bili pri tem uspešni in da bomo kmalu lahko zopet nazdravili s kakim vrčkom piva ob uspehih slovenskih športnikov.”
 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji