OI Pariz 2024

Bogdan Gabrovec v pogovoru z jubilantoma

Bogdan Gabrovec v pogovoru z jubilantoma
Predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije - Združenja športnih zvez se je danes popoldan s pomočjo video povezave srečal z najstarejšim olimpijcem Markom Račičem, ki danes šteje 100 let in olimpijko Ružo Vojsk, ki je 31 marca zabeležila 90 letnico.
Več kot prisrčno je bilo srečanje predsednika Olimpijskega komiteja Slovenije s slavljencema, oba sta bila udeleženca olimpijskih iger 1948 v Londonu. Dobra volja in optimizem sta bila zaščitni znak današnjega pogovora. Skromnost Marka Račiča, ki mu " nič ne manjka. Pogrešam sicer več gibanja, pa še gostilno, v kateri sem do sedaj dvigoval kosilo, so mi zaprli. A nič hudega, hčerka mi je že našla drugo gostilno, kamor pa v teh časih ne hodim. Imam pač več časa za branje dnevnega časopisja, reševanje križank, sudokuja", je med drugim v pogovoru poudaril najstarejši slovenski olimpijec.

Ruža Vojsk, članica telovadne vrste na olimpijskih igrah leta 1948 v Londonu, ki že dolga leta živi v New Yorku je bila izredno vesela povabilo Bogdana Gabrovca k pogovoru in srečanja z dolgoletnim prijateljem Markom. Medtem ko sta tekmovala, on v atletiki, ona v gimnastiki, se nista videla, saj so športniki in športnice stanovali ločeno. Sta pa vse zamujeno nadoknadila ob obisku olimpijskih iger v Londonu leta 2012. Pred koncem pogovora, ki je trajal slabe pol ure, je Ruža odprla šampanjec in nazdravila slavljencu, ki ga nocoj čaka praznovanje v krogu družine, hčerke Mojce in vnukinje Maruše. S torto in kozarčkom šampanjca.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji