Usposabljanje SD1

Olimpijski virtualni kamp in zdravstveno varstvo

Olimpijski virtualni kamp in zdravstveno varstvo
Virtualni kamp, namenjen športnikom - kandidatom za olimpijske igre Tokio 2020 in njihovim trenerjem, je tokrat vseboval članov medicinske ekipe OKS, ki bo športnikom zagotavljala zdravstveno varstvo na olimpijskih igrah in v celotnem pripravljalnem obdobju.
V uvodu je vodja medicinske ekipe Tokio 2020 dr. Matjaž Vogrin predstavil organizacijo zdravstvene službe v času olimpijskih iger, vključno z medicinskimi kapacitetami v Tokiu, kakor tudi način dela in komuniciranja med športniki in medicinsko ekipo v obdobju do OI.

Sledilo je predavanje dr. Katje Ažman Juvan, ki je predstavila kardialno problematiko v vrhunskem športu, dr. Matjaž Turel je osvetlil epidemiologijo in patofiziologijo Covid-19 bolezni, dr. Nada Rotovnik Kozjek pa je obravnavala tematiko visokih temperatur, visoke vlažnosti, hidracije in prehranskih dodatkov na olimpijskih prizoriščih. Olimpijski virtualni kamp je zaključil Jure Bornšek, vodja fizioterapevtske službe OKS, ki je predstavil možnosti fizioterapije v domačem okolju.

Tematika zdravstvenega varstva za OI Tokio 2020 je s tem predstavila nadaljnji kamenček v mozaiku pri doseganju končnega cilja, to je doseganje vrhunskih športnih rezultatov ob hkratni skrbi za zdravje športnikov.

 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji