Usposabljanje SD1

Zamejski športnik se lahko še naprej šola v športnem oddelku Gimnazije v Sloveniij

Zamejski športnik se lahko še naprej šola v športnem oddelku Gimnazije v Sloveniij
Predsednica Komisije za zamejce pri OKS-ZŠZ Sonja Poljšak je na pobudo dr. Dejana Valentinčiča, državnega sekretarja na Uradu RS za Slovence v zamejstvu, obiskala ravnatelja Gimnazije Nova Gorica, Andreja Šušmelja.
Namen sestanka je bilo reševanje problematike nadaljnjega šolanja dijaka Luka Frandoliča, zamejskega  športnika. Ta želi nadaljevati šolanje v 2. letniku športnega oddelka Gimnazije v Novi Gorici. V letošnjem letu je prestopil v AŠD Sovodnje, ki je članica Združenja slovenskih športnih društev v Italiji. Predhodno je tekmoval v Nogometnem klubu Brda, kjer je bil tudi registriran. Zaradi sistema registracije v Sloveniji  in s tem pogojeno možnostjo vpisa mladih športnikov v športne oddelke gimnazij je s prepisom v klub, ki ni registriran v Sloveniji ta status izgubil.

Sestanka se je udeležil tudi predsednik športne zveze Nova Gorica in član IO OKS-ZŠZ, Miran Müllner. Predstavila sta mu problem in mu predala tudi priporočilo za rešitev problema Združenja športnih društev v Italiji in Olimpijskega komiteja Slovenije-Združenja športnih zvez.
 
Gospod Šušmelj je prisluhnil predstavljenim argumentom in zagotovil, da je zadeva rešena in bo dijak brez težav lahko nadaljeval šolanje v 2. letniku Gimnazije Nova Gorica.
 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji