Usposabljanje SD1

Danes serija dogodkov leto dni pred prestavljenimi OI

Danes serija dogodkov leto dni pred prestavljenimi OI
Mednarodni olimpijski komite in japonski organizatorji bodo danes, 23. julija, pripravili vrsto dogodkov, pretežno virtualnih, s katerimi bodo obeležili mejnik, leto dni do olimpijskih iger v Tokiu, ki so bile zaradi pandemije novega koronavirusa iz letošnjega prestavljene na naslednje leto in bodo od 23. julija do 8. avgusta.
O organizaciji dogodka sta podrobneje govorila in sprejela tudi nekaj odločitev v sredo in petek prejšnji teden skupščina in izvršni odbor Moka. Slednji je prek videokonference zasedal tudi danes, vendar na dnevnem redu ni bilo nobene pomembne odločitve. Člani vodstva MOK-a so namreč pretresli le obe poročili in pripravili potrebne dokumente za njihovo izvajanje.
Potrdili so tudi uradni program tekmovanj na OI 2021, ko bodo skušali kljub pandemiji pripraviti rekordnih 33 tekmovanj v različnih športnih, skupaj bo 339 dogodkov na 42 tekmovališčih.

Danes bodo dogodke leto dni pred OI pripravili pod olimpijskim nazivom "Skupaj močnejši", ki predstavlja pomen solidarnosti in enotnosti v siceršnji raznolikosti sveta in tudi pomen športa v teh težkih časih pandemije, posebej OI, so sporočili iz Moka.
Dogodki bodo večinoma virtualni, združeni okrog olimpijskega ognja. Japonski organizatorji bodo pripravili video v zahvalo vsem, ki podpirajo OI, signal pa bo po svetu šel iz olimpijskega stadiona v Tokiu ob osmih zvečer po lokalnem času, ko naj bi se letos začela otvoritvena slovesnost. Na stadionu bodo prisotni zgolj predstavniki medijev in organizatorjev.

Mok bo pripravil video z intervjujema s predsednikoma Moka Thomasom Bachom in organizacijskega komiteja Tokio 2020 Morijem Yoshirom. V njem bodo tudi posnetki z OI v Tokiu 1964 ter drugih OI iz arhiva Moka ter priprave na OI naslednje leto.
V spletnih pogovorih bodo sodelovali ameriška telovadka Simone Biles in plavalec Nathan Adrian ter japonska telovadca Uchimura Kohei in Murakami Mai.

Olimpijski kanal pa bo med 24. julijem in 9. avgustom gostil serijo Veliki olimpijski dogodki, prav tako pa bodo na ogled portreti velikanov svetovnega športa.
 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji