Usposabljanje SD1

OI v Tokiu bodo 2021, četudi bo koronavirus še neobvladan

OI v Tokiu bodo 2021, četudi bo koronavirus še neobvladan
Vodja organizacijskega odbora olimpijskih iger v Tokiu Toshiro Muto je dejal, da bodo tokijski prireditelji igre prihodnje leto izpeljali, "tudi če bo še vedno prisoten koronavirus". Torej tudi v primeru, če pandemija še ne bo pod nadzorom, poroča Financial Times.
"Ne vemo, kakšne razmere bodo glede okužb s koronavirusom naslednje poletje, malo verjetno pa je, da bodo še vedno take, kot so bile doslej ... Zato je pomembno, da gostimo OI za vse, ki moramo živeti s covidom-19," je dejal Muto.

Pred nekaj dnevi pa je Muto v pogovoru za Frankfurter Allgemeine Zeitung povedal: "Covid-19 ni grožnja, ki bi se jo dalo na hitro izbrisati ali zaobiti. Toda OI v Tokiu lahko pripravimo tudi v takih okoliščinah prihodnje leto. Postale bodo model za druge velike svetovne dogodke, ne le športne. To bo prava dediščina Tokia 2020."

Mednarodni olimpijski komite in japonski organizatorji so po oklevanju konec marca OI z letošnjega prestavili na naslednje leto, ko bodo v prestolnici dežele vzhajajočega sonca med 23. julijem in 8. avgustom. Uradni naziv iger je še vedno Tokio 2020.
 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji