OI Pariz 2024

Slovenski olimpijski kandidati seznanjeni z nevarnostmi

Slovenski olimpijski kandidati seznanjeni z nevarnostmi
Slovenski kandidati za olimpijske igre v Rio de Janeiru ter spremljevalna ekipa so dobro seznanjeni z nevarnostmi okužb na olimpijskih igrah v Braziliji, vključno z nevarnostjo okužbe z virusom zika.
"Na olimpijske igre smo se z načrtnim izobraževanjem začeli pripravljati že pred letom dni, lansko jesen smo začeli tudi z izobraževalnimi seminarji, v sodelovanju z NIJZ smo organizirali potrebna cepljenja. Olimpijske kandidate ves čas obveščamo o strokovnih novostih na tem področju, medicinska ekipa je na voljo tudi za osebne konzultacije. Povezali smo se s strokovnjaki z infekcijske klinike in sledimo priporočilom drugih zdravstvenih organizacij," je pojasnila zdravnica Nada Rotovnik Kozjek, ki je bila že na številnih olimpijskih igrah članica slovenske olimpijske reprezentance.

"Komisija na OKS je pripravila natančne preventivne ukrepe s konkretnimi navodili, ki so usklajena z navodili infektologov in epidemiologov. Ukrepi zajemajo tako področje osebne higiene kot tudi osebnih stikov in ukrepe ob morebitni okužbi z virusom zika. Posebej je poudarjeno zaščitno obnašanje pred komarji (repelenti, oblačila) in varna spolnost. V navezi smo z infektologi, tudi predstojnico infekcijske klinike Tatjano Lejko Zupanc, Ondino Jordan Markočič z NIJZ in drugimi relevantnimi strokovnjaki doma in v tujini," je še dodala Rotovnik Kozjekova.

Mednarodni olimpijski komite vsem nacionalnim komitejem pošilja aktualne informacije, ki jih "obdela" zdravniška komisija OKS in po potrebi obvešča kandidate za Rio.

 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji