OI Pariz 2024

Prvi podpredsednik OKS-ZŠZ, mag. Janez Sodržnik otvoril novo pridobitev Lokostrelske zveze Slovenije

Prvi podpredsednik OKS-ZŠZ, mag. Janez Sodržnik otvoril novo pridobitev Lokostrelske zveze Slovenije
Minuli vikend je bil na lokostrelskem vadbišču v Stožicah državno lokostrelsko tarčno prvenstvo v organizaciji Lokostrelskega kluba DLL Potens in Lokostrelske zveze Slovenije. Zaradi omejitve širjenja epidemije Covid 19 in ukrepa omejitve zbiranja do 50 ljudi so tekmovanje organizirali v petih izmenah. Udeležilo se ga je rekordno število tekmovalcev, kar 164 iz 23 slovenskih društev in klubov.
Državni prvaki v članski, veteranski in mlajših kategorijah so bili razglašeni po kvalifikacijah, prav tako ekipe in mešane ekipe. Rezultati kvalifikacij so šteli tudi za SLO tarčni pokal. Doseženi so bili štirje državni rekordi individualno in dva ekipna državne rekorda v golem loku. Matej Grad je z rezultatom 628 krogi dosegel nov evropski rekord, ki ga bo Lokostrelska zveza Slovenije posredovala v potrditev World Archery Europe.

Kljub navedenim omejitvam je bil v uporabo športnikom uradno predan objekt lokostrelskega vadbišča, ki bo odlično služil vsem lokostrelcem, od mladih naraščajnikov, rekreativcev do članov selekcij in reprezentanc pa tudi zaposlenim ter članom organov in komisij zveze pri opravljanju dejavnosti.
Objekt je otvoril prvi podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije-Združenja športnih zvez, mag. Janez Sodržnik, ki je v svojem nagovoru poudaril, da sta telesna dejavnost in ukvarjanje s športom bistvena za ohranjanje in krepitev zdravja in pomembni prvini kakovosti življenja. Predsedniku Lokostrelske zveze Slovenije, Marjanu Ilarju in vsem športnikom je za novo pridobitev čestital in jim zaželel še veliko športnih uspehov.

Prizadevni člani Lokostrelskega kluba DLL Potens, so državno tarčno prvenstvo po izjavah udeležencev, kljub omejitvam, ki jih nalagajo trenutne razmere izpeljali odlično.

Lokostrelstvo je čudovit šport z bogato tradicijo, ki z dobrim vodenjem postaja v Slovenij vse bolj popularen. Trenutno je organiziran v 37 društvih, v katerih je registriranih 1375 športnikov, ki dosegajo rezultate v uradnih tekmovalnih sistemih. Mag. Sodržnik je izpostavil tudi možnost podpore regijskih pisarn OKS-ZŠZ Lokostrelski zvezi pri promociji dejavnosti in ustanavljanju novih lokostrelskih društev na območjih, kjer teh še ni.
 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji