Usposabljanje SD1

Pismo predsedniku vlade RS in poslancem Državnega zbora

Pismo predsedniku vlade RS in poslancem Državnega zbora
Na pobudo predsednika Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez Bogdana Gabrovca so predstavniki športnih organizacij na predsednika vlade RS Janeza Janšo naslovili poziv za vključitev ukrepov za šport v paket ukrepov za blaženje posledic epidemije SARS-CoV-2 (COVID-19) (PKP6).


Športne organizacije so vseskozi odgovorno in aktivno sodelovale pri spoštovanju ukrepov za omejitev širjenja koronavirusa ter so brez zadržkov tudi izrazile podporo Vladi Republike Slovenije ob sprejemu ukrepov, ki so vsaj v določeni obliki omogočili minimalno delovanje športa v Sloveniji.

V luči sprejemanja novega paketa ukrepov za blaženje posledic epidemije SARS-CoV-2 (COVID-19) (PKP6) pa so opozorile, da šport ne sme biti izpuščen. Težko je prezreti posledice, ki jih bo epidemija pustila dolgoročno tudi v športu. Izpad izvajanja organiziranega rekreativnega športa ter prostočasnih aktivnosti otrok in mladine ter usmerjenih programov otrok in mladine v kakovostni in vrhunski šport je širši družbeni problem, saj je ustrezna športna vadba pomembna naložba v zdravje državljanov, prav tako je vrhunski šport postavljen pred velik izziv ustreznega razvoja in posledično zmanjšanja mednarodne konkurenčnosti.

Tako menijo, da je potrebno zato področje športa ustrezno upoštevati in umestiti med ukrepe, ki so namenjeni blaženju posledic epidemije.

Poleg OKS je dopis podpisalo preko 60 športnih organizacij.


 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji