Usposabljanje SD1

Bach v novoletnem nagovoru izpostavil pomembnost športa v vsakdanu

Bach v novoletnem nagovoru izpostavil pomembnost športa v vsakdanu
Predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja Thomas Bach je v svojem novoletnem nagovoru poudaril pomen športa in olimpijskih vrednot v današnjem svetu. Obenem je pohvalil gostitelje naslednjih iger v Tokiu in dejal, da "upa na nepozabne igre leta 2021".
"Vloga športa pri fizičnem in psihičnem zdravju, njegova vloga pri družabnem življenju in vpliv športa na ekonomijo so prepoznani po vsem svetu," je dejal Bach. "Potrebujemo več solidarnosti. Potrebujemo večjo solidarnost znotraj družb in tudi med družbami," je o največji lekciji koronskega leta 2020 dejal Bach.

Sedeminšestdesetletnik je v nagovoru pohvalil tudi "veliko zavzetost in odločnost" olimpijskih organizatorjev, ki so skupaj z Mokom marca igre Tokio 2020 zaradi koronavirusne pandemije preložili na letošnje poletje - od 23. julija do 8. avgusta.
"Tokio je še vedno najbolje pripravljeno olimpijsko mesto vseh časov," je dejal Bach in dodal, da sta zavzetost in odločnost organizatorjev v skladu z odločnostjo Moka, da "te igre organizira na varen način za vse udeležence in olimpijske igre prilagodi svetu in življenju po koronavirusni pandemiji".

Predsednik Moka je poudaril, da bodo poletne igre v Tokiu in tudi priprave na zimske igre leta 2022 v Pekingu "prednostne naloge za izredno olimpijsko leto 2021". Enako zavzetost in odločnost vidi tudi pri kitajskih organizatorjih: "Vsa olimpijska prizorišča so že pripravljena na ljubitelje zimskih športov po vsem svetu."

V zvezi s pandemijo je Bach dejal: "Vzeli jo bomo kot lekcijo za naprej, v olimpijski družini smo se marsičesa naučili in izzive prihodnosti bomo spet spremenili v priložnosti. V tem smislu bomo v prihodnosti tudi izvedli reforme olimpijske agende 2020."
 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji