Športajmo in berimo: kaj brati, da diši po športu?

Športajmo in berimo: kaj brati, da diši po športu?
Kje se lahko srečajo slovenski klasiki kot so npr. France Prešeren, Simon Gregorčič in Oton Zupančič s sodobnimi poeti kot so npr. Dane Zajc, Niko Grafenauer, Andrej Rozman Roza, Peter Svetina in Anja Štefan ter naletijo še na reperja kot je Trkaj? Pri pouku slovenščine? Na proslavi ob kulturnem prazniku? V knjižnici, morda? Lahko pa v beatu, ki ustvari rep, da je flow čisto svoj in prinese rispekt.
Tokrat po športu dišijo knjige, ki so naše spremljevalke na poti do poezije, hkrati pa nam lahko z rimami in ritmom pomagajo pri športni vadbi ali pri miganju telesa in misli.

Za otroke, mladino in odrasle
Knjigi, ki kar prekipevata od pozitivne energije, sta primerni za užitek, za pogovor, za potovanja ali pa npr. za glasbeno podlago pri športni vadbi saj je ritem pomemben pri vseh športih!
Knjigi sta izšli pri Založbi Mladinska knjiga (2017, 2020)
Člani splošnih knjižnic si ju lahko izposodijo v naslednjih knjižnicah:
  • https://plus.si.cobiss.net/opac7/bib/288465664 (Kla kla klasika)
  • https://plus.si.cobiss.net/opac7/bib/41608195 (Repki)
Mali učbenik preživetja ali ščepec strokovne literature
»Moj način preživetja za vse zgoraj naštete težave je: sprehod, tek, aktivnost v naravi, takoj ali čimprej. Ura ni važna, včasih lahko tudi ob treh zjutraj. Nespečnost: brez večernih novic, kozarec toplega mleka z medom; zaspiš kot dojenček. In družba: pravi prijatelj, družina, dobri sodelavci«, meni športni pedagog Marko Fink. Te dni, ko ni družbe ob nas, pa si jo lahko najdemo tudi s pomočjo takšnih knjižic.
  • Zbirka je izšla pri založbi Celjska Mohorjeva družba.
  • Člani splošnih knjižnic si lahko knjige izposodijo v naslednjih knjižnicah: https://plus.si.cobiss.net/opac7/bib/23306243
  • Knjige lahko kupite: https://www.mohorjeva.org/mali-ucbenik-prezivetja/
VEČ O ŠPORTNIH KNJIGAH MESECA

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji