Prvi poraz rokometašev, Žbogar danes odlično

Prvi poraz rokometašev, Žbogar danes odlično
Slovenska moška rokometna reprezentanca je v 4. krogu prvega dela poletnih olimpijskih iger v Rio de Janeiru prvič izgubila. Z 28:25 (11:12) jo je premagala aktualna evropska prvakinja Nemčija. Jadralec Vasilij Žbogar je v 7. in 8. plovu jadral odlično.
V slovenski reprezentanci se je po treh tekmah selektor Veselin Vujović odločil za menjavo enega izmed igralcev. Poškodovanega Nika Henigmana je v postavi zamenjal Miha Zarabec, slovenski rokometaši pa so lovili svojo četrto zaporedno zmago, ki bi jim krog pred koncem predtekmovanja prinesla prvo mesto v skupini B, vendar se jim ni izšlo vse po načrtih. V prvem polčasu so bili bolšji nasprotnik, v drugem pa so Nemci v le štirih minutah dosegli štiri gole zaporedoma, Slovencem pobegnili za dva gola, nato pa prednost zanesljivo držali do konca tekme. S to zmago se je Nemčija po številu točk izenačila s Slovenijo, v zadnjem krogu pa jo čaka dvoboj z Egiptom, medtem ko bodo slovenski rokometaši igrali s Poljaki.

Vasilij Žbogar je po dnevu odmora v sedmem plovu razreda finn na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru osvojil peto mesto, s tem pa je tudi ohranil drugo mesto v skupnem seštevku. Njegov današnji drugi nastop pa pomeni, da je vse bližje srebrni kolajni. Tudi v osmem plovu je dobro opravil svojo nalogo v razredu finn. Končal jo je na četrtem mestu in se s tem še učvrstil na drugem mestu v skupnem seštevku. V ponedeljek čakata jadralce v razredu finn še dva plova, po dnevu odmora pa se bodo v sredo pomerili še v regati za kolajne, ki prinaša dvojne točke.

Glavni sponzorji

Veliki sponzorji

Sponzorji