Usposabljanje SD1

#športajmoinberimo: kaj brati, da diši po športu?

#športajmoinberimo: kaj brati, da diši po športu?
Tek pomaga preživeti, tek nas hitro odpelje od točke A do točke B in točke Ž. Tek povezuje, premaguje, pomirja, osrečuje. Kje? Na atletski stezi, pri drugih športih, v naravi, v življenju in v knjigi.

Za mladino in odrasle
»V tistih mesecih sem res veliko trenirala in sem hotela zmagati za vsako ceno. Zmagati zase, zmagati, da bi razveselila aabeja in booyo, zmagati, da dokažem sebi in drugim, da vojna ne more ustaviti čisto vsega.» Misli desetletne deklice, ki so zapisane v romanu Nikoli ne reci, da te je strah,  italijanskega novinarja Giuseppe Catozzella.

Za otroke
Skoraj zagotovo poznaš koga, ki neizmerno rad zmaguje. Takšen je Štef. Zanj je zmaga na teku nekaj izjemno pomembnega. Nekega dne pa Štefa presenetijo nova pravila. Samostojni tek je »out«, štafetni tek je »in«. Ob tem ga pretrese spoznanje, da med tekmovalci ne more izbrati najboljših po lastnih merilih, temveč člane njegove ekipe določi žreb. Njegovi načrti se obrnejo na glavo. Le kako se vse razplete?

VEČ INFORMACIJ
 
#športajmoinberimo je program, ki ga vodi Mariborska knjižnica v sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije – združenjem športnih zvez, Ministrstvom za kulturo, Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport, Zavodom RS za šolstvo, Javno agencijo za knjigo RS, Mestno knjižnico Ljubljana, Pionirsko – centrom za mladinsko književnost in knjižničarstvo, Združenjem splošnih knjižnic, revijo BUKLA ter projektoma Kulturni bazar in Nacionalni mesec skupnega branja. Fotografije naslovnic knjig so povzete s spletnih strani založb.


 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji