Usposabljanje SD1

Prvi podpredsednik OKS-ZŠZ, mag Janez Sodržnik se je sestal s komisarko Evropske komisije Mariyo Gabriel

Prvi podpredsednik OKS-ZŠZ, mag Janez Sodržnik se je sestal s komisarko Evropske komisije Mariyo Gabriel
16. marca 2021 so se predstavniki TAFISA, vključno s podpredsednikom Petrom Barendsejem, generalnim sekretarjem Wolfgangom Baumannom in članoma upravnega odbora Dionysiosom Karakasisom ter mag. Janezom Sodržnikom, srečali s komisarko Evropske komisije za inovacije, raziskave, izobraževanje in mladino, Mariyo Gabriel.
Na podlagi tesnega partnerstva med Evropsko komisijo in TAFISA že od leta 2008 je bilo tokratno srečanje priložnost za obe organizaciji, da preučita nadaljnje možnosti sodelovanja na podlagi novega delovnega načrta Evropske komisije za šport 2021 - 2024.

Komisarka Gabriel je poudarila skorajšnji zagon novega programa Erasmus + in njegovega poglavja namenjenega športu ter izpostavila pet ključnih prednostnih nalog, ki jih bo Evropska komisija aktivno izvajala v naslednjih letih in pri katerih si želi sodelovanje TAFISA.
1. Enakost spolov v športu
2. Športne inovacije
3. Športna diplomacija
4. Šport in okolje
5. Gospodarski vpliv športa

Prav tako je prosila za podporo TAFISA pri razvoju, uveljavljanju in prihodnjem izvajanju pobude Evropske komisije iz Tartuja "Zdrav življenjski slog za vse", ki bi jo želeli v prihodnje postaviti na višjo raven.

V razpravi so se dogovorili, da TAFISA podpre Evropsko komisijo pri njenih prizadevanjih z ustvarjanjem mostu med Evropo in drugimi celinami na področju Šport za vse – spodbuja izmenjave izkušenj z razvojem izobraževalne spletne platforme. Vsi predstavniki TAFISA so potrdili zavezanost TAFISA k spodbujanju zdravega načina življenja in se s komisarko pogovarjali o pomembnosti medgeneracijskih pristopov.

Mag. Sodržnik je komisarki predstavil 27. TAFISA svetovni kongres, ki ga gosti Slovenija oktobra v Portorožu. Osrednja tema bo »Šport za vse v spreminjajočem se svetu« in bo namenjen iskanju odgovorov na izzive, ki jih lahko šport za vse z vključujočim pristopom prispeva k izboljšanju sveta v prihodnje. Komisarko Gabriel je povabil k sodelovanju na kongresu. Komisarka je obljubila, da se bo kongresa z veseljem udeležila, v kolikor ji bodo obveznosti to dopuščale.
 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji