Usposabljanje SD1

Prvi podpredsednik OKS-ZŠZ na obisku v občini Duplek

Prvi podpredsednik OKS-ZŠZ na obisku v občini Duplek
V ponedeljek, 22.3.2021 je prvi podpredsednik OKS-ZŠZ, mag. Janez Sodržnik v okviru svojih rednih obiskov občin, na povabilo župana Mitje Horvata obiskal občino Duplek.
Župan Dupleka mu je predstavil dobro organiziranost tako športa za vse kot tekmovalnega športa v občini.
V tekmovalnem športu izstopata judo in nogomet, predvsem zaradi dobro organiziranega pogona mladih nogometašev.

Ogledala sta si novo športno dvorano, ki jo je občina zgradila v preteklem letu in slavnostno odprla in predala v uporabo 16.10.2020. Kljub epidemiji je dvorana dobro zasedena tako s klubi iz Dupleka kot širše okolice in postaja pravi regionalni center za vadbo na območju med Mariborom in Lenartom. Želijo investirati še v dodatno ureditev nogometnega igrišča z umetno travo, v bližnjem nogometnem centru.
Športno infrastrukturo v občini dopolnjuje tudi izjemen športni center za deskanje in smučanje na vodi, ki so ga v gramoznici uredili skupaj z zasebnim partnerjem. (Wakepark Dooplek), kar dokazuje, da lahko občine s pravim pristopom zagotovijo idealne infrastrukturne pogoje za razvoj športa v občini.

Občina Duplek z nekaj manj kot 7000 prebivalci namenja po podatkih Ministrstva za Finance za leto 2019, 5,62 € na prebivalca za programe športa. V Javnem razpisu za sofinanciranje programov športa v občini Duplek za leto 2021 so programom športa namenili 17.500 €. V občini je registriranih 24 športnih društev in klubov, ki se ukvarjajo z tenisom, nogometom, judom, moto športom, strelstvom, .jadranjem, borilnimi veščinami, kolesarstvom in splošno vadbo.
 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji