Usposabljanje SD1

100 dni do OI Tokio 2020

100 dni do OI Tokio 2020
Natanko 100 dni nas loči do otvoritve letošnjih poletnih olimpijskih iger v japonskem Tokiu.

100 dni nas loči do začetka olimpijskih iger v Tokiu, največjega športnega dogodka leta, ki mu bo RTV Slovenija na svojih kanalih posvetila 24-urni program.  
 
Točno 100 dni pred prihodom olimpijskega ognja v japonsko prestolnico sporočamo, da je RTV Slovenija pridobila medijske pravice tudi za naslednji cikel olimpijskih iger. Televizijske, radijske in internetne pravice javnemu servisu omogočajo celovito poročanje z naslednjih zimskih iger, ki bodo leta 2022 v Pekingu in poletnih olimpijskih iger v Parizu leta 2024.
 
Gregor Peternel, Odgovorni urednik Športnega programa TV Slovenija: ''RTV Slovenija nadaljuje tradicijo spremljanja največjega športnega dogodka na svetu in nastopov slovenskih športnikov na olimpijskih igrah. Podpiramo slovenski šport, saj zagotavljamo, da bodo gledalci lahko videli nastope naših športnikov in da bodo preko vseh kanalov dobro obveščeni o njihovih dosežkih. Vsekakor spodbudna novica, v tem sicer neprijetnem času, tudi za slovenski šport. Kot dober javni servis želimo poskrbeti za vse, tudi za tiste tekmovalce, ki so sicer medijsko manj izpostavljeni. To je naše poslanstvo, ki mu sledimo celoten olimpijski ciklus.''

Generalni sekretar OKS-ZŠZ Blaž Perko je ob tej priložnosti dejal: »Ne znam si predstavljati olimpijskih iger brez neposrednih prenosov in komentarjev nacionalne TV. Toliko bolj, ker vemo, da bodo zaradi COVID-a 19 igre v Tokiu brez gledalcev na športnih  prizoriščih. Kljub večurni časovni razliki verjamem, da si bodo ljubitelji športa ogledali kar največ nastopov slovenskih olimpijk in olimpijcev«.

 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji