Usposabljanje SD1

2. sestanek Organizacijskega odbora 27. TAFISA svetovnega kongresa, Portorož 2021

2. sestanek Organizacijskega odbora 27. TAFISA svetovnega kongresa, Portorož 2021
V četrtek, 15. aprila 2021 je mag. Janez Sodržnik, predsednik Organizacijskega odbora (OO) 27. TAFISA svetovnega kongresa, Portorož 2021, gostil drugi sestanek odbora na katerem so člani razpravljali o možnostih izvedbe kongresa, kot predvideno, od 6. do 10. oktobra 2021 v Portorožu glede na potek pandemije COVID 19.
Generali sekretar TAFISA, Wofgang Baumann je izrazil zadovoljstvo z aktivnostmi, ki jih je OO opravil doslej in skrb s katero organizacija spremlja razvoj pandemije v svetu.

Predstavljene so bile možnosti izvedbe kongresa in analiza prednosti in slabosti različnih rešitev.
Organizacijski odbor kongresa je izbral optimalno rešitev in predlaga izvršnemu odboru TAFISA, da se kongres skupaj z generalno skupščino in obeležitvijo 30-letnice TAFISA prestavi na nov termin in sicer od 8. do 12. junija 2022.

Predlog bo obravnaval izvršni odbora organizacije TAFISA na svoji naslednji seji, ki bo prihodnji teden.


O kongresu:
  • Kongres predstavlja globalno največji in najprestižnejši svetovni kongres športa za vse, katerega nosilec organizacijskih pravic je TAFISA – Mednarodno združenje športa za vse in poteka pod pokroviteljstvom Mednarodnega olimpijskega komiteja. Slovenija bo gostila njegovo 27. izvedbo. Sodeč po udeležbi na predhodnih kongresih (2015 – Budimpešta, 2017 – Seul in 2019 – Tokio) se pričakuje med 500 in 600 udeležencev iz več kot sto držav. Osrednja tema kongresa je »Šport za vse v spreminjajočem se svetu«, vzporedno pa bodo potekali tudi sestanki partnerjev štirih projektov s področja športa za vse sofinanciranih s strani program Erasmus+ šport Evropske komisije. Ob kongresu bo potekala tudi generalna skupščina TAFISA, na kateri bo organizacija izvolila novo vodstvo ter na posebni slovesnosti v okviru kongresa obeležila svojo 30. obletnico aktivnega delovanja.
  • Kongresa se udeležijo tudi številni eminentni gosti iz mednarodnih organizacij (IOC - Mednarodni olimpijski komite, WHO - Svetovna zdravstvena organizacija, UNESCO - Organizacija Združenih narodov za izobraževanje, znanost in kulturo, ICSSPE - Mednarodni svet za šport in športno vzgojo, Evropska komisija, itd.). Častni pokrovitelj kongresa je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor. Organizatorja dogodka sta Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez in Športna unija Slovenije.
Na sestanku so sodelovali: generalni sekretar TAFISA, Wolfgang Baumann in direktor TAFISA, Jean-Francois Laurent; župan občine Piran, Genio Zadkovič; podpredsednik Športne unije Slovenije, mag. Patrik Perosa; generalni sekretar Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez, Blaž Perko, namestnica generalne direktorice Slovenske turistične organizacije, mag. Livija Kovač Konstantinovič; dekan Fakultete za šport, Univerze v Ljubljani, dr. Damir Karpljuk; prodekanja Fakultete za šport, Univerze v Ljubljani in predsednica Programskega sveta kongresa, dr. Maja Pajek; direktorica oddelka za šport za vse in šport na lokalni ravni Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez, mag. Taja Škorc in vodja projektov iz Olimpijskega komiteja Slovenija-Združenja športnih zvez, Gorazd Cvelbar.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji