Usposabljanje SD1

Svetovne igre športa v podjetjih v Atenah prestavljene iz junija na oktober

Svetovne igre športa v podjetjih v Atenah prestavljene iz junija na oktober
Svetovna zveza za šport v podjetjih, v katero je včlanjen tudi Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez, je zaradi trenutnega stanja pandemije COVID 19 sprejela odločitev, da se Svetovne igre športa v podjetjih, ki so bile sicer predvidene od 16. do 19. junija v Atenah prestavijo na 6. do 10. oktober 2021.
Za uspeh tovrstnega svetovnega dogodka ni dovolj zgolj popolna organizacija, temveč se to odraža tudi s primerno udeležbo in pogoj zanjo je predvsem varnost vseh udeležencev.

Podaljšali so se tudi datumi prijave ekip in sicer do 5. septembra 2021.
Zainteresirana podjetja se lahko prijavijo na https://www.athens2020.org/

V Sloveniji že sedmo leto zapored organiziramo Športne igre zaposlenih. Gre za projekt, ki ga Olimpijski komite Slovenije izvaja v sodelovanju z regijskimi pisarnami (občinskimi športnimi zvezami) in s katerimi želi spodbuditi poslovno javnost k športni aktivnosti ter z gibalno aktivnostjo, druženjem in zabavo krepiti vez med gospodarstvom in športom. Projekt predstavlja tekmovanje v petih olimpijskih športnih panogah in je zasnovan kot tekmovanje ekip, zaposlenih v podjetjih, ustanovah in ostalih organizacijah na slovenskem trgu. Zaposleni lahko tekmujejo v naslednjih športih: mali nogomet, košarka 3x3, odbojka, tenis in tek ter ostale aktivnosti po izboru udeležencev. Športne igre zaposlenih so organizirane med majem in septembrom v različnih krajih po Sloveniji.

Več informacij o igrah je na voljo na spletni strani kjer se lahko ekipe podjetij in ostalih delovnih organizacij tudi prijavijo (https://igrezaposlenih.olympic.si/). Zaradi veljavnih ukrepov za preprečevanje epidemije bodo tudi v Sloveniji termini iger, katerih izvedba je bila predvidena v mesecu maju in začetku junija najverjetneje prestavljeni na jesensko obdobje.
 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji