Usposabljanje SD1

Volilni občni zbor Združenja slovenskih športnih društev v Italiji

Volilni občni zbor Združenja slovenskih športnih društev v Italiji
V dvorani Kulturnega centra Lojze Bratuž v Gorici je v nedeljo 6. junija 2021 potekal 50. redni volilni občni zbor Združenja slovenskih športnih društev v Italiji, na katerem so včlanjena društva izvolila novi izvršni odbor, predsednika, nadzorni odbor in razsodišče.

Na predsedniškem mestu ostaja Ivan Peterlin, ki je bil tudi edini kandidat. Prejel je 82,5 % glasov. Osem pa je bilo kandidatov za enako število razpoložljivih mest v izvršnem odboru, ki ga po novem, poleg predsednika Peterlina sestavljajo: Andrej Vogric, Peter Žerjal, Jan Gregori, Maja Peterin, Sonia Sirk, Mario Adamič, Loredana Marusic in Veronika Don. V nadzorni odbor so bili izvoljeni Marjan Černic, Samo Kokorovec in Pavel Vidoni. Nadia Kralj in Edi Sosic pa sta namestnika. Razsodišče pa bodo sestavljali: Mitja Primosig, Jure Kufersin in Boris Bogatec. Namestnika v razsodišču bosta Igor Kocijančič in Claudio Starc.

Na svojem 50. občnem zboru je ZSŠDI podelilo tudi priznanja za življenjsko delo in zvestobo slovenskemu športu ter obenem počastilo društva, ki v tem letu praznujejo pomemben jubilej. Priznanje za življenjsko delo sta prejela velikana slovenskega športa v Italiji Aldo Rupel in Branko Lakovič, prejemnika nagrade za zvestobo slovenskemu športu pa sta bila Goran Kerpan in Ambrož Peterlin. Med društvi pa so priznanje prejela AŠZ Olympia za 60-obletnico obstoja, AŠZ Soča za 40-obletnico, AŠD Sokol za 55-lenico, AŠZ Sloga za 50-letnico in KK Bor za 55-letnico slovenske organizirane košarke v Trstu.

Častni gost letošnjega občnega zbora ZSŠDI je bil legenda slovenskega športa, dvakratni olimpijski prvak v športni gimnastiki in ambasador Olimpijskega komiteja Slovenije Miroslav Cerar in predsednica Komisije za zamejski šport pri OKS-ZŠZ Sonja Poljšak, ki je predsedniku Peterlinu podarila v imenu predsednika Olimpijskega komiteja Bogdana Gabrovca  Cerarjev srebrnik. Med uglednimi gosti letošnjega občnega zbora pa so bili še senatorka Tatjana Rojc, predsednica SKGZ Ksenija Dobrila, predsednik SSO Walter Bandelj, deželni delegat CONI Jure Kufersin in predsednik ZKB Trst-Gorica Adriano Kovačič. Svoje pozdrave je preko videoposnetka poslala ministrica vlade Republike Slovenije na Uradu za Slovence v zamejstvu in po svetu Helena Jaklitsch, preko elektronskega sporočila pa deželni svetnik Igor Gabrovec.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji