OI Pariz 2024

Pivovarna Laško Union ostaja del olimpijske družine

Pivovarna Laško Union ostaja del olimpijske družine
V ponedeljek sta v Laškem Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez in Pivovarna Laško Union podaljšala sponzorsko sodelovanje, ki ju bo družilo tudi v naslednjih treh letih. Gre za podaljšanje dosedanjega dolgoletnega neprekinjenega partnerstva, ki ga sestavlja vrsta skupnih družbeno-odgovornih prizadevanj na različnih področij, tudi izven športa. Podpisu pogodbe je sledil prižig Slovenske bakle, ki so jo športniki v nadaljevanju ponesli skozi Laško.

Pivovarna Laško Union je edini sponzor, ki s svojo blagovno znamko Pivovarna Laško brez prekinitve sodeluje z OKS - ZŠZ že vse od leta 1992. Gre za trajno in tesno prepleteno zgodbo o partnerstvu, v katerem se oba partnerja povezujeta in pišeta skupne zgodbe ne samo na športnem področju, ampak tudi širše. OKS je tako podpisnik Zaveze za odgovorno pitje, katere iniciator je bila Pivovarna Laško Union v letu 2019 in s katero skupaj ozaveščata o odgovornem pitju ter podpirata prizadevanja za varnost in zdravje. Poleg tega OKS sodeluje v projektu Pivovarne Laško »Gremo v hribe«, skozi katerega spodbujata zdrav življenjski slog. Povezujeta se tudi pri izvedbi podpornih družbeno-odgovornih aktivnosti, ki so pomembne za lokalno okolje, npr. pomoč športnikov pri delu na hmeljnih poljih v lanskem letu.
 
Slovenska bakla je simbol povezovanja. Z njenim popotovanjem po Sloveniji v spremstvu njene ambasadorke Urške Žolnir Jugovar in tekačev, nosilcev plamenice, želimo povezati občanke in občane iz vseh 212 občin, v njih prebuditi jekleno voljo in širiti vrednote olimpizma.
 
"V čast mi je, da sem lahko danes uradno podaljšanje sodelovanja z olimpijsko družino oplemenitil še s simbolom povezovanja in jeklene volje kot prvi nosilec bakle na njenem obisku v Laškem. V Pivovarni Laško Union podpiramo cilj olimpijskega gibanja vzgajati mladino skozi šport in tako pomagati graditi miren in boljši svet," je uvodoma pojasnil Zooullis Mina, glavni direktor Pivovarne Laško Union, ki je po prižigu bakle prvi ponesel baklo na pot po Laškem, in dodal: "Verjamem, da so najboljša partnerstva tista, v katerih zmagujemo vsi. Zato me posebej veseli, da danes po skoraj 30 letih od začetka naše skupne zgodbe razvijamo skupne projekte in smo bolj kot kadarkoli doslej vpeti v slovenski šport na najvišjem nivoju. Naj olimpijski ogenj živi, naše sodelovanje pa ga še krepi."
 
"Lepo je biti predsednik krovne športne organizacije v Sloveniji kadar se podpisuje nova sponzorska pogodba ali pa se le ta podaljšuje. Pivovarna Laško je bila ena prvih, ki je sklenila sodelovanje z Olimpijskim komitejem Slovenije, in sicer davnega leta 1992. Naše sodelovanje pa je širše od podpore olimpijski reprezentanci in tudi širše od športa. S Pivovarno Laško Union smo podpisali zavezo za odgovorno pitje. Sodelujemo tudi v projektu Gremo v hribe, ki poziva ljudi, da so aktivni v svojem prostem času. Zahvaljujemo se odgovornim v Pivovarni Laško Union, da so ponovno pripoznali vrednote olimpizma in da še naprej ostajajo člani velike olimpijske družine," je ob podpisu podaljšanja sodelovanja povedal Bogdan Gabrovec, predsednik OKS-ZŠZ. 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji