Usposabljanje SD1

Začetek organizacije OFEM 2023

Začetek organizacije OFEM 2023
Župan MO Maribor Saša Arsenovič, novoizvoljeni predsednik Evropskega olimpijskega komiteja Spyros Capralos, generalni sekretar Evropskega olimpijskega komiteja Raffaele Pagnozzi in Bogdan Gabrovec, predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije so v sredo podpisali pogodbo za organizacijo poletnega Olimpijskega festivala evropske mladine – OFEM 2023 v Mariboru.
 
MO Maribor bo leta 2023 gostiteljica in organizatorka poletnega Olimpijskega festivala evropske mladine. Gre za projekt, ki se izvaja pod okriljem Evropskih olimpijskih komitejev, udeležujejo pa se ga nacionalni olimpijski komiteji, včlanjeni v krovno evropsko olimpijsko organizacijo.

OFEM sledi zgledu olimpijskih iger kot največjega športnega dogodka na svetu ter mlade športnike med 15. in 18. letom prvič seznani z olimpijskimi vrednotami.
 
Ob slavnostnem podpisu pogodbe je župan MO Maribor Saša Arsenovič dejal: "Verjamem, da se bomo v Mariboru, kjer smo vajeni organizacije velikih dogodkov, znali pravilno odzvati in pripravili najboljši Olimpijski festival evropske mladine doslej. Leta 2023, ko bomo gostili OFEM, se bomo že lahko pohvalili z infrastrukturnimi projekti, ki jih v tem času pripravljamo. Ob tem se želim zahvaliti tudi državi za sofinanciranje obnove Dvorane Tabor in nekaterih drugih investicij v športne objekte. MO Maribor bo poleg obnovljenega Ljudskega vrta pridobila še več obnovljenih športnih površin, ki bodo mlade navdihnile k športnemu udejstvovanju. Izjemnega pomena za mesto in regijo bodo tudi gospodarski učinki, saj v mestu v času festivala pričakujemo več kot 3500 tekmovalcev s svojimi ekipami."

Spyros Capralos, novoizvoljeni predsednik Evropskega olimpijskega komiteja, ki je za svoj prvi obisk izbral Maribor, je po podpisu pogodbe dejal: "Veseli me, da sem danes v tem lepem mestu, še posebej pa, da smo pravkar podpisali pogodbo, na podlagi katere se bo začela organizacija poletnega Olimpijskega festivala evropske mladine 2023. Veliko mladih prav na tem festivalu pridobi pomembne izkušnje za svojo profesionalno kariero. Tokrat bodo vključeni novi športi, prilagojeni mladim, ki so posebej popularni tudi v Sloveniji."

Predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Bogdan Gabrovec je dodal: "Verjamem, da bo ob zelo dobri organizaciji, ki je za Maribor že pregovorna, dogodek uspel tako dobro, kot je bil napovedan."
 
Program festivala bo trajal sedem dni, med 23. in 29. julijem 2023, ko v Mariboru pričakujejo okoli 3500 mladih športnikov iz 50 držav.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji