Usposabljanje SD1

OKS-ZŠZ pristopil k projektu Zdravju prijazna organizacija

OKS-ZŠZ pristopil k projektu Zdravju prijazna organizacija
​Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez vstopa v projekt Zdravju prijazna organizacija, katerega namen je načrtno zagotavljanje zdravega delovnega okolja in zdravja zaposlenih. Sodelovanje sta s podpisom pogodbe na seji izvršnega odbora OKS-ZŠZ sklenila Dejan Crnek, predsednik Športne unije Slovenije, ki je nosilka projekta, ter predsednik OKS-ZŠZ Bogdan Gabrovec.
 
Cilj projekta, ki bo potekal vse do konca septembra, bo usmerjen predvsem k vzpodbujanju zaposlenih k več gibanja ter podajanju idej, kako se razgibati v času delavnika in prostem času.
 
Aktivnosti bodo razdeljene v tri korake. V prvem bodo zaposleni izpolnili anonimni vprašalnik in analizirali stanje v organizaciji. V naslednjem bo, glede na opravljeno analizo, pripravljen načrt aktivnosti, ki se bodo nato izvedle, kasneje pa bo analizirana tudi učinkovitost le-teh.
 
Nabor aktivnosti bo sicer prilagojen interesu zaposlenih. Pogledali bomo, kakšna je telesna učinkovitost, še posebej pa bomo pozorni na sposobnosti, ki so v populaciji slabše zaradi sedečega načina življenja.
 
Zaposleni bodo spoznali:
  • kako si moramo postaviti delovni kotiček, da je ta optimalen za zdravje (položaj stola, zaslona, tipkovnica, ...).
  • vaje, ki jih lahko sami izvajamo na delovnem mestu in kako jih pravilno izvajajo,
  • kako pravilno izvajamo nekatere športne dejavnosti, ...
Aktivnosti so planirane v septembru, s čimer bomo na OKS-ZŠZ dodatno obeležili Evropski teden športa, pri katerem opravljamo vlogo nacionalnega koordinatorja.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji