Japonskemu navijaču "z Brezovice" podarili podpisan košarkarski dres

Japonskemu navijaču
Predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Bogdan Gabrovec je mlademu navijaču slovenske reprezentance Hirakuju Nomuri na slovenskem veleposlaništvu v Tokiu izročil podpisan dres slovenske košarkarske reprezentance.

Hiraku Nomura, bivši učenec OŠ Brezovica pri Ljubljani, že pol leta živi na Japonskem, kamor se je preselil po smrti očeta. Rodil se je v Sloveniji, kmalu po rojstvu izgubil mater, decembra lani pa je COVID 19 spet kosil v družini in pogubil očeta. Kot japonskega državljana ga je vzela k sebi teta in od januarja živi in hodi v šolo v Tokiu. Zdaj si srčno želi ogledati eno od tekem slovenske košarkarske reprezentance, saj še vedno v srcu nosi svojo prvo domovino. Žal bo ta želja ostala neizpolnjena, saj tribune ostajajo prazne. Prav njegovi nekdanji sošolci so vzpostavili stik z OKS. Ker je bržkone najbolj zavzet navijač slovenske reprezentance, mu je vodstvo OKS danes izročilo tudi podpisan dres slovenske košarkarske reprezentance, na katerega so se naknadno podpisali tudi slovenski junaki prvega tekmovalnega dneva olimpijskih iger Tadej Pogačar, Jan Tratnik in Jan Polanc.

"Hvala vsem. Zame je velika čast, da sem lahko tukaj," je v zahvali dejal skromni Nomura in dodal: "V svojem športu, nogometu, se bom potrudil, da vam bom v ponos v Sloveniji."

Nekaj vzpodbudnih besed so mu namenili tudi slovenska veleposlanica na Japonskem Ana Petrič Polak, podpredsednik OKS Tomaž Barada, ministrica za šolstvo in šport Simona Kustec in slovenski olimpionik Miroslav Cerar, junak Tokia 1964, ki je v japonski prestolnici v vlogi vodje slovenske reprezentance. Slednji je Nomuri izročil tudi spominski srebrnik Olimpijskega komiteja Slovenije in enoletno štipendijo Fundacije Miroslava Cerarja, ki pomaga mladim športnikom iz socialno ogroženih okolij. Nomura pa je imel tudi priložnost za druženje s kolesarji.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji