Slovenski hokejisti brez tretjega zaporednega nastopa na OI

Slovenski hokejisti brez tretjega zaporednega nastopa na OI
Slovenski hokejski reprezentanci je spodletel poskus, da bi tretjič zapored nastopila na olimpijskih igrah. Na kvalifikacijskem turnirju v Oslu je osvojila tretje mesto, medtem ko februarja v Peking potujejo le končni zmagovalci.

Na olimpijskih igrah so risi igrali v Sočiju 2014 in Pjongčangu 2018, na novo priložnost pa bodo morali počakati najmanj do Milana in Cortine d'Ampezzo, ki organizirata igre leta 2026.

Risi so vse možnosti za Peking izgubili v četrtek in petek, ko so izgubili proti Danski s 3:4 in domačinom Norvežanom s 4:7. Vseeno pa so zadnjo tekmo Slovenci vzeli resno, saj bodo Korejci tekmeci tudi naslednje leto na svetovnem prvenstvu divizije 1 v Ljubljani.

Proti najbolj skromnemu tekmecu v skupini so Slovenci začeli bolje kot na prejšnjih dveh tekmah, a ploščka kljub številnim lepim priložnostim niso spravili za hrbet razpoloženega Matta Daltona v vratih Južne Koreje. Tudi Korejci so ob redkih prehodih v slovensko tretjino nekajkrat nevarno sprožili v igri 5 na 5.

V zadnji minuti prvega dela pa so azijski predstavniki izkoristili slabše posredovanje Matije Pintariča v vratih slovenske izbrane vrste in povedli z igralcem več na ledu.

Slovenci so se še naprej mučili s tekmeci, sredi druge tretjine pa vendarle strli Daltona v vratih in povedli, potem ko so imeli najprej prednost dveh, nato pa še enega igralca na ledu. Pod prvi zadetek se je podpisal Žiga Jeglič, pod drugega vsega dve minuti kasneje pa Rok Tičar. Obema je asistiral Anže Kopitar.

To je bilo prvo slovensko vodstvo na turnirju v Oslu, povišal pa ga je Robert Sabolič v 36. minuti, potem ko je najprej močno streljal in nato odbito ploščico poslal za hrbet Daltona.

V zadnji tretjini so Slovenci hitro zadeli, a sta glavna sodnika sprva zadetek razveljavila zaradi previsoke palice Mihe Verliča, ko je preusmeril plošček za hrbet Daltona. V nadaljevanju se je četa Matjaža Kopitarja obranila z dvema igralcema manj na ledu, imela tudi sama nekajkrat prednost na ledu, a se ji je četrti zadetek izmikal.

V zadnjih sekundah tekme je vendarle do prvega zadetka na turnirju prišel zvezdnik LA Kings Kopitar.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji