ZD Maribor novi član mreže Olimpijskih referenčnih športnomedicinskih centrov

ZD Maribor novi član mreže Olimpijskih referenčnih športnomedicinskih centrov
Mreži Olimpijskih referenčnih športnomedicinskih centrov, ki jo je vzpostavil Olimpijski komite Slovenije - Združenje športnih zvez, se je pridružil Zdravstveni dom Maribor. Otvoritev novega centra je potekala minulo sredo ob svetovnem dnevu fizioterapije.

"Športniki za doseganje vrhunskih rezultatov potrebujejo vrhunsko strokovno podporo, katere del so tudi zdravstvene storitve. V ta namen je OKS oblikoval mrežo olimpijskih referenčnih športno-medicinskih centrov, ki zagotavljajo kakovost opravljenih storitev. Poseben poudarek je potrebno poleg vrhunskega športa dati tudi mlajšim športnikom. Veseli smo, da se je mreži OKS pridružil ZD Maribor, kamor bomo poslej lahko usmerjali naše športnike. ZD Maribor se zahvaljujemo, da je pripravljeni vlagati v nadaljnji razvoj storitev za športnike in jim želimo uspešno delo," je na otvoritvi dejal podpredsednik OKS Tomaž Barada.

Cilj vzpostavitve mreže olimpijskih referenčnih športnomedicinskih centrov je omogočiti športnikom v Republiki Sloveniji zdravstvene storitve v optimalnem času, z zagotavljanjem visoke strokovne ravni diagnostičnih in terapevtskih postopkov.

V mrežo je sedaj vključenih sedem ustanov širom Slovenije (IMŠ Inštitut za medicino in šport iz Ljubljane, Medicinski center LifeClass Portorož, Ortopedska bolnišnica Valdoltra, Univerza v Mariboru, Medicinska fakulteta, Inštitut za športno medicino, Univerzitetni klinični center Maribor, Univerzitetni klinični center Ljubljana, Zdravstveni dom Koper, Zdravstveni dom Maribor, ZVD Zavod za varstvo pri delu iz Ljubljane) ter njihovi partnerji. Seznam je na voljo TUKAJ.

Na OKS - ZŠZ se zavedamo, da je zdravniška oskrba športnikov neprimerna in v največji meri enaka kot pri ostalih državljanih Republike Slovenije. Čakalne dobe za posamezne specialistične preglede so dolge, prav tako diagnostične in terapevtske obravnave. Za marsikaterega športnika lahko takšna situacija pomeni tudi konec tekmovalne kariere. Rešitev ponujamo v obliki mreže olimpijskih referenčnih športnomedicinskih centrov, ki v povezavi z nadstandardnim zdravstvenim zavarovanjem omogoča športnikom v Republiki Sloveniji dostop do kakovostnih specialističnih zdravstvenih storitev, brez čakalnih dob.

V mrežo so vključeni centri, ki zagotavljajo celostno obravnavo športnikov od začetka diagnostičnega postopka, do zaključka zdravljenja.
Na OKS - ZŠZ želimo z mrežo centrov vzpodbuditi oblikovanje konzorcijev posameznih ustanov, pa tudi posameznikov, ki bodo delovali usklajeno in na strokovno najvišji ravni. Ob tem želimo z mrežo olimpijskih referenčnih športnomedicinskih centrov logistično zajeti celotno Slovenijo in s tem slovenskim športnikom omogočiti hiter dostop do zdravstvenih storitev, ne glede na kraj bivanja.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji