Hokejisti danes začenjajo boj za OI 2018

Hokejisti danes začenjajo boj za OI 2018
Po nekdaj dneh priprav in odigrani prijateljski tekmi z Italijo gre zdaj zares.
Slovenska hokejska reprezentanca bo danes začela boj za olimpijske igre 2018. Na kvalifikacijskem turnirju v beloruskem Minsku se bo v 1. krogu ob 14. uri pomerila s Poljsko, na tekmovanju sodelujeta še Danska in Belorusija. Na OI pelje le prvo mesto.

Če bodo Slovenci uspešni, bodo po Sočiju 2014 drugič pod slovensko zastavo udeleženci iger. Vendar jih čakajo štirje zahtevni dnevi, saj na igre vodi le prvo mesto, status favoritov pa imata Belorusija in Danska.
Za Južno Korejo so samo tri prosta mesta, preostali dve vstopnici bodo podelili na podobnih turnirjih v Rigi in Oslu.
V ponedeljek je Slovenija odigrala edino prijateljsko tekmo pred turnirjem, na Bledu je po podaljšku izgubila z Italijo z 1:2. A izid ne pove vsega, saj je bila Slovenija precej boljši tekmec, le izkoristila ni številnih priložnosti.

Po tej tekmi je selektor Nik Zupančič naredil tudi kadrovski rez in določil ekipo za Minsk. V njej so vratarji Robert Kristan, Gašper Krošelj in Luka Gračnar, branilci Blaž Gregorc, Luka Vidmar, Mitja Robar, Miha Štebih, Sabahudin Kovačevič, Jurij Repe in Aleš Kranjc ter napadalci Anže Kopitar, Jan Muršak, Robert Sabolič, Marcel Rodman, Jan Urbas, Anže Kuralt, Ken Ograjenšek, Aleš Mušič, Žiga Pance, Miha Verlič in Nik Pem. Žiga Jeglič in Rok Tičar sta se pridružila ekipi pred odhodom oziroma v Belorusiji.

Slovenci so nazadnje takšne kvalifikacije igrali leta 2013 na Danskem in v Vojensu presenetili favorite Beloruse in Dance ter si priigrali Soči 2014. Tokrat bo Slovenija nastopila tudi s prvim slovenskim zvezdnikom Anžetom Kopitarjem, ki lahko zaradi zgodnejšega termina pomaga soigralcem že v kvalifikacijah.

Po današnji tekmi s Poljaki bodo Slovenci v petek, prav tako ob 14. uri, borili z Danci, sobota bo prost dan, v nedeljo pa bodo za konec turnirja ob 16. uri igrali še z domačini Belorusi.
 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji