Imamo to. Peking prihajamo!

Razstava Dan slovenskega športa začela svojo pot po Sloveniji

Razstava Dan slovenskega športa začela svojo pot po Sloveniji
Avtorska razstava, posvečena nacionalnem prazniku Dnevu slovenskega športa, je v četrtek v občini Hoče-Slivnica začela svojo pot po Sloveniji.
 
Razstava ima pet vsebinskih sklopov - kratek pregled nekaterih zgodovinskih okoliščin in dogodkov ter osebnosti, ki so pomembno prispevale k temu, da se danes uvrščamo med ene redkih narodov v svetu, ki so prepoznali vlogo športa pri ohranjanju svoje samobitnosti.
 
Kljub prostorski omejenosti omogoča vsebinski uvid v temelje, iz katerih je danes zraslo mogočno in čvrsto drevo slovenskega športa. S ponosom ga negujemo vsi, po svojih močeh prispevamo k njegovemu nadaljnjemu razvoju in uživamo v njegovih plodovih. To se na eni strani odraža z našo ozaveščenostjo in visokim deležem državljanov, ki telovadimo, se ukvarjamo s športom, tako skrbimo za svoje dobro počutje in zdravje ter na drugi strani s številom posameznikov, ki jim spodbudno okolje omogoča razvoj talenta do te mere, da nas lahko vedno znova razveseljujejo z uspehi na mednarodnih športnih prizoriščih.
 
23. septembra letos, na dan praznika, je bila razstava premierno odprta pred Predsedniško palačo v Ljubljani. Svoje poslanstvo bo nadaljevala po vsej Sloveniji, saj bo s pomočjo petnajstih regijskih pisarn OKS-ZŠZ obiskala vse dele naše dežele. Pot bo sklenila prihodnje leto na 27. TAFISA svetovnem kongresu, ki bo potekal med 8. in 12. junijem v Portorožu, najpomembnejšem in največjem mednarodnem dogodku na področju športa za vse, ki ga je doslej gostila Slovenija.
 
Razstavo v občini Hoče-Slivnica so otvorili prvi podpredsednik OKS-ZŠZ mag. Janez Sodržnik, podžupanja občine Hoče-Slivnica Andreja Kavaš in predsednik Športne zveze Občine Hoče-Slivnica Bojan Gaiser.
 
Občina Hoče-Slivnica je gostila tudi 22. sejo Strokovnega sveta športa za vse in 21. sestanek vodij regijskih pisarn OKS-ZŠZ.

Glavni sponzorji

Veliki sponzorji

Sponzorji